Čestitke stigle i od brojnih drugih svjetskih zvaničnika

Generalni sekretar UN i predsjednik Kine čestitali Đukanoviću 13. jul

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je čestitke najviših zvaničnika povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 20:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u čestitci navodi: „Zadovoljstvo mi je da uputim svoje čestitke narodu Crne Gore povodom državnog praznika. Ovo su izazovna vremena u kojima je međunarodna saradnja potrebnija nego ikad. Čitav svijet je na dobitku kada se „Mi, Narodi” (”We the Peoples”) udružimo za dobrobit mira, održivog razvoja i ljudskih prava. Dok obilježavate ovaj dan računam na aktivno učešće Vaše zemlje u jačanju Ujedinjenih nacija i unaprjeđenju naših napora za bolju budućnost za sve. Molim Vas, Ekselencijo, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja“.

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uz srdačne čestitke Predsjedniku lično i crnogorskom narodu, ističe: „Ovih godina dosljedno se učvršćuje političko međusobno povjerenje između Kine i Crne Gore, naša saradnja u raznim oblastima dobija plodonosne rezultate. Visoko cijenim razvoj kinesko-crnogorskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, promovišem kinesko-crnogorske odnose da dosljedno dostignu veći stepen, i da donesu benefit za nase zemlje i narode.Želim Vašoj zemlji prosperitet, Vašem narodu sreću i zdravlje“.

Povodom Dana državnosti Crne Gore predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uz izraze uvažavanja i želje za napredak države, u čestitci navodi: „Ostajem posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore, kao i politici mira i stabilnosti u regionu. Zato očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima, uz međusobno uvažavanje, intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa i podstaknemo saradnju, posebno ekonomsku, kao i infrastrukturno povezivanje“.

Uz najiskrenije čestitke Predsjedniku i crnogorskom narodu povodom nacionalnog praznika, u čestitci predsjednika Azarbejdžana Ilhama Alijeva se navodi: „Vjerujem da će se prijateljski odnosi i saradnja od uzajamnog interesa između Azerbejdžana i Crne Gore i ubuduće razvijati i proširivati u skladu sa interesima naših naroda. Na ovaj značajan dan želim Vam dobrog zdravlja, uspjeha u Vašoj djelatnosti, a prijateljskom narodu Crne Gore mira i prosperiteta“.

Čestitke povodom 13. jula - Dana državnosti uputili su i predsjednica Republike Slovačke Suzana Čaputova, predsjednik Mađarske Ader Janoš, predsjednik Švajcarske Ueli Maurer, predsjednik Alžira Adbelkader Bensalah, predsjednik Grčke Prokopios Pavlopoulos, kralj Jordana Abdulah II, predsjednik Irske Majkl D. Higins, predsjednik Predsjedništva Vrhovne Narodne Skupštine Sjeverne Koreje Če Riong He, predsjednik Republike Češke Miloš Zeman.

Komentari: 0

Novi komentar