Smatrao je opasnom, iako se radi o namjerno ostavljenim ispustima

Sarajevski ministar začepio pogrešnu rupu u zidu na Miljacki

Aktuelni ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić "začepio" je pogrešnu rupu u zidu na Miljacki u Sarajevu, koju je smatrao opasnom, iako se radi o namjerno ostavljenim ispustima kao preventiva od poplava iz vremena Austrougarske, pišu mediji u BiH.
Objavljeno: 13. 07. 2019 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sarajevski ministar zacepio pogresnu rupu u zidu na Miljacki
Foto: N1

Portal Klix prenosi da je Mandić početkom mjeseca na društvenim mrežama reagovao poslije objave sugrađanke o toj rupi u zidu kod restorana "Dva ribara".

"Već danas su radnici KJKP RAD Sarajevo to popravili. Ako smo narušili opštinsku ili gradsku nadležnost, koristim priliku da se javno izvinim. Hvala našoj sugrađanki Aidi na dojavi. Idemo dalje", napisao je Mandić na Fejsbuk i Tviter profilu.

Sarajevski arhitekta Mufid Garibija naglasio je za Klix.ba da je kameno korito Miljacke možda i najveća investicija iz austrougarskog perioda, te da navedena rupa nije jedina duž korita.

Početak regulacije Miljacke je bio 1886. godine i trajao je 11 godina. Pamti se i velika poplava 1843. godine kada su skoro svi mostovi odneseni, a posebno je opasan bio Bistrički potok do regulacije, naveo je on.

U sklopu te regulacije i zida korita postoje i napravljeni su mali ispusti koji su služili kao vrsta preventive od poplava, najviše zbog kišnice i topljenja snijega, objasnio je Garibija.

To nisu oštećenja zida, ponovio je on, nego svjesno i namjerno ostavljeni ispusti i mogu se vidjeti cijelom dužinom zida u koritu Miljacke.

Komentari: 0

Novi komentar