U subotu 27. jula na glavnoj plaži u Morinju

Neprijatelj prelazi zeku, DST i Kraljevski apartman na Morinjskoj gitarijadiMorinjska gitarijada, 14. po redu, održaće se u subotu 27. jula na glavnoj plaži u Morinju.Objavljeno: 14. 07. 2019 - 09:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sviraće punk/rock bendovi Neprijatelj prelazi zeku iz Novog Sada i DST iz Nikšića, kao i hard rock/heavy metal sastav Kraljevski Apartman iz Beograda. Početak svirke je zakazan za 21 sat, a ulaznica košta dva eura.

morinjskagitarijada2019Bendu Neprijatelj prelazi zeku će, nakon brojnih svirki po Srbiji i okruženju, ovo biti prvi nastup u Crnoj Gori. Oni će predstaviti svoj autorski rad sa prethodna tri albuma.

“DST kao najdugovječniji crnogorski rock bend ne treba posebno predstavljati jer je riječ o dobro poznatom bendu morinjskoj publici i oni su kod nas praktično na domaćem terenu. Ovo će biti njihova prva svirka na Morinjskoj gitarijadi od izdavanja albuma "Stvarnost je u nama".

Kraljevski Apartman poslije 10 godina ponovo dolazi u Morinj. Nakon smrti njihovog pjevača Zorana Lalovića, poznatog kao Lotke, za koga su bili vezani fanovi, K. Apartman je doživio brojne promjene u postavi. Zoran Zdravković, gitarista, osnivač i autor svih pjesama ovog benda je ponovo okupio staru ekipu, članove prve postave koji su učestvovali i u snimanju većine albuma, bubnjara Zorana Rončevića i basistu Vladimira Rajčića, dok je na mjestu vokala Nikola Janković Šopka. Imao sam prilike da čujem snimak dvije pjesme, od kojih će za jednu od njih uskoro izaći spot, i siguran sam da je Nikola odličan izbor”, kazao je za Portal Analitika organizator Morinjske gitarijade Vojislav Uljarević.

Morinjsku gitarijadu praktično od njenog nastanka finansira Turistička organizacija Opštine Kotor.

“Njihova podrška je bila konstantna i postepeno je rasla, na čemu sam im zahvalan. Pohvalio bih sadašnju direktoricu Anu Nives Radović, koja je izrazila spremnost da ovaj festival dodatno podrži i zahvalio bih se našem jedinom  sponzoru od strane privatnih firmi, radnji Fish computers iz Bijele”, naglasio je Uljarević.

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar