Pacoli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova

Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova.
Objavljeno: 14. 07. 2019 - 19:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocjene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procijenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim riječima, Izvršni odbor Interpola sa sjedištem u Francuskoj je raspravljao o Kosovu i donio odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Stručnjaci za bezbjednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprječavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspjelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dvije trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

Komentari: 2

Mирослав Ђукић

17. 07. 2019 - 00:17

Хахахахаха...
Mio

20. 07. 2019 - 22:26

Kosovo ce biti u Interpol jer je to najbolji put da se izrucuju kriminalci kako albanski tako i srpski! Ustvari Kosovo je bliza onima koji su za pravdu a ne nepravdu! ZIVELA KOSOVO REPUBLIKA
Novi komentar