Saopštenje Božidara Markuša za javnost povodom izgradnje zgrade u Ulici Baku

Neostvareni planovi bivšeg predsjednika Vlade

Nakon okupljanja grupe stanara zgrade kod Tološke šume i njihovog protesta zbog početka gradnje stambenoposlovnog objekta u Ulici Baku, javnim reagovanjem obratio se Božidar Markuš, koji je suinvestitor izgradnje pomenute zgrade
Objavljeno: 15. 07. 2019 - 07:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Ovih dana bivši predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić manipuliše sa desetak stanara iz svog ulaza, pokušavajući da završi ono što, do kraja, nije uspio zloupotrebljavajući funkciju predsjednika Vlade Crne Gore, u namjeri da spriječi dugo očekivano privođenje namjeni DUP-a ,,Univerzitetski centar“. Tvrdnja malobrojnih učesnika jučerašnjeg protesta da na ovoj lokaciji treba da bude rekreativna zona i da su na njoj, zbog izgradnje, posječena neka stabla, je nerazumna i neistinita. Na našoj imovini je već jedna rekreativna zona - trim staza (50.000 kvadrata). 

Očigledna je Lukšićeva želja da, kao što su napravili dječije igralište samo za njihovu djecu, imaju i svoju rekreativnu zonu – navodi se u reagovanju Markuša.

 - Gospodin Lukšić, kao organizator mitinga, do sada je djelovao institucionalno, a sada vaninstitucionalno. Zajedničko je što u oba slučaja radi loše. Zbog toga nijesam, sasvim, siguran koji su mu motivi, politički ili lični. Da li je njegov neuspjeli performans sa nekoliko porodica iz njegovog ulaza težnja da se nekom dodvori, prikazujući se kao ,,čovjek iz naroda“, onako sasvim običan, prirodan i blizak opozicionim načinima djelovanja – pita se Markuš. 

- Najmanje vjerujem da neko iz ,,pozadine“ Markušima i Lakovićima indirektno traži reket. Znam da g. Lukšić vani ima mnogo uticajnog i pametnog gurua i da mu on to nikada ne bi savjetovao. Bolje bi bilo da je objasnio kako je, za kratko vrijeme, kao predsjednik Vlade, zemlju doveo pred bankrot i zašto je u tajnosti, u ime građana Crne Gore, kod privatne banke, višemilionski zadužio građane sa kamatom duplo većom od ,,normalne“ – pita se Markuš. 

- Neće moći g. Lukšiću! Vaše su želje nerealne i, ponovo, suprotne zakonu. ,,Volja građana“ nijesu neke porodice iz vašeg ulaza. Mnogo više od tog broja ima članova porodica vlasnika i suvlasnika zemljišta. Saglasnost na taj plan dao je Univerzitet Crne Gore, građani mjesnih zajednica ,,1. maj“ i Blok V i VI (više desetina hiljada) i drugi brojni građani. Vi hoćete da promijenite njihovu volju zloupotrebljavajući funkcije i uticaj. Vaše su želje krajnje egoistične, sa ciljem da samostalno uređujete naš zajednički prostor (ako je to što javno izražavate stvarni cilj). 

Dokazi za to su dopisi MZ ,,1. maj“ od 25. maja 2015. i 9. jula 2019, MZ ,,Blok pet i šest“ od 8. jula 2019, kojim građani daju podršku izgradnji Ulice Baku i objekata planiranih važećim DUP-om ,,Univerzitetski centar“ – navodi se u saopštenju Božidara Markuša za javnost.
 

Komentari: 6

Komšinica

15. 07. 2019 - 08:27

Izgradnja ulice je sasvim opravdana, ali neke zgradurine graditi uz samu šumu zaista nije. Moglo se to mnogo bolje i s više mjere osmisliti. Ne čudi me ovakav pristup arhitekte Markuša, koji je neprofesionalan, jer samo potvrdjuje pravilo da svako brani isključivo lični interes i da je u stanju zbog njega struku baciti pod noge.
Deminutiv

15. 07. 2019 - 11:02

Pa sa druge strane iste te šume je Blok V, visine zgrada izreda od 10 i do 16sp i to rađen prije 40g. Neće biti da je 7sp ovdije problem sa ove strane prema Delt, i gdje je i nastavku svaka zgrade te visine i veća. Kako te zgrade ne smetaju. Samo ova smeta, bi čole Elita iz "Lukšićeve zgrade" da živi sama kao na Svetom Stefanu
Pošta

15. 07. 2019 - 11:19

Ne smeta ništa, daleko je to od one šumice da bi smetalo
Tgd

15. 07. 2019 - 19:49

Imao sam i ja divan pogled sa balkona, punih 20 godina pa se zgrade napraviše. Što misli ovaj da se zaustavi razvoj grada i infrastrukture zbog njegovog pogleda? Ako ti je do pogleda,plac u Pipere ili Kuče pa zidaj. Ovo ti je grad Sutomorčanin
Podgoricanin

15. 07. 2019 - 21:55

Sjajna analiza! Ne smeta zgrada nego vladajuca garnitura zutokljuncu!
Rodni

16. 07. 2019 - 08:31

Zutikljunac
Novi komentar