Kapetan broda „MSC Gajan” se vraća kući

Roganovića ne sumnjiče za šverc 16 tona kokaina u FiladelfijiKapetan broda „MSC Gajan” na kojem je u Filadelfiji pronađeno više od 16 tona kokaina Darko Roganović nije osumnjičen za šverc i vraća se kući, kazao je za „ Dan” njegov advokat Aleksandar Đurišić.

Objavljeno: 15. 07. 2019 - 17:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je dodao da je Roganović slobodan jer je porota utvrdila da on nema nikakve veze sa drogom pronađenom na brodu.

Kapetan broda Darko Roganović i njegova posada saslušani su od strane državnog tužioca. Nekoliko članova posade je nakon tog razgovora zadržano u pritvoru do saslušanja pred nadležnim okružnim sudom u Filadelfiji.

Kontejneri u kojima je bilo više od 16 tona kokaina vrijednog oko milijardu eura pronađeni su nedavno na teretnom brodu „MSC Gajan”. Tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji suradili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Odmah zatim saslušani su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu.

Đurašević je za ovaj posao trebalo da dobije 50.000 dolarau kriptovalutama. Pojasnio je da je brodskom dizalicom napunio kontejnere drogom, nakon čega ju je sakrio. Pomogao mu je Tijasaga, koji je priznao da mu je za to obećana takođe velika novčana naknada.

Jedan od zvaničnika DEA je saopštio da je brod krenuo iz Čilea u Evropu, da se zaustavljao u Peruu i na Bahamima prije nego što je stigao do Filadelfije.

 

Komentari: 0

Novi komentar