Osvojio Vimbldon u neprijateljskoj atmosferi

Đoković o publici u Londonu: Osmijeh, hvala što ste došli i doviđenjaNovak Đoković osvojio je Vimbldon u neprijateljskoj atmosferi. U finalu, najdužem u istoriji turnira, slavio je protiv Rodžera Federera i 14 hiljada Federerovih navijača.

Objavljeno: 15. 07. 2019 - 20:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na kraju meča Đoković nije burno slavio. Bila je to njegova poruka britanskoj publici, koja je i polufinalu navijala protiv njega. U finalu su neki čak aplaudirali njegovim dvostrukim greškama i zviždali mu kada je išao da razgovara sa sudijom.

"Na kraju samo osmijeh na lice, hvala lijepo što ste došli i doviđenja", bila je Đokovićeva poruka za publiku.

Srpski teniser i svjetski broj jedan smatra da mu je ovo psihički bio najteži meč u karijeri.

"Pet sati sam bio konstantno pod pritiskom. On je bio taj koji je diktirao tempo meča, nisam mu mogao čitati servise. Stalno sam bio pod pritiskom, preživljavao sam, borio se i pronalazio načine za ostanak u meču. Ovakva atmosfera vrlo lako može izbaciti iz takta nekog emotivca poput mene. Obećao sam sebi prije meča da ću ostati smiren u trenucima kada se publika digne i podrži ga.", rekao je Đoković.

 

Komentari: 5

Sveti duh

15. 07. 2019 - 20:50

To je možda zato što su ukapirali da ih psuješ. Barem je meni lako pročitati sa usana kad psuješ. Probaj da ne psuješ i bće bolje. I tebi će psihički biti bolje, nemoj da psuješ ni u sebi, izbači to. nije to svojstveno Crnogorcima
saševera

24. 07. 2019 - 11:23

Crnogorcima nije svojstveno da psuju? pa Crnogorci i svi balkanci psuju majku, boga, oca, sestru, brata, krv, hljeb, usta, sve živo i mrtvo itd - to je najgori psovački region na svijetu... sve sveci Lovćenski, čoče.
Nadigran

15. 07. 2019 - 20:50

Federer je potpuno nadigrao Đokovića u ovom meču i bio je bolji u svemu. To je i publika znala da prepozna pa su navijhali za Švajcarca. Đoković je pukom srećom osvojio ovaj Vimbldon. To pokazuje i rezultrat, dva seta ga je dobio Federer sa 6-2 , i 6-4, i imao je dvije meč lopte na svoj servis. Tako da neka Đoković ne priča mnogo ni o Publici ni o protivniku.Toliko.
nije komentar

15. 07. 2019 - 22:33

Ako već ne postavljate komentare i ne uvažavate drugačije mišljenje, onda suspendujte komentare i pravite portal samo za svebe.
Freeman

16. 07. 2019 - 09:56

Ponašanje gledalaca prema Đokoviću bilo je više nego sramotno.Ne moraju da ga vole,ali moraju da ga poštuju.Aplaudirati frenetično za svaku njegovu grešku ,nije pristojno.Aplaudirati na dobre poteze protivnika i navijati za Federera je sasvim u redu.Ali ovo je nepoštovanje koje ničim nije zaslužio Đoković.Naprotiv,na svaki sjajni potez Federera i sam Đoković mu je aplaudirao.Svaka čast Nole,uprkos svemu najbolji si !.
Novi komentar