Damjan Vukićević i Bojan Aleksić

Skoro tri godine krstarili katamaranom, večeras stižu u Herceg NoviNovljanin Damjan Vukićević i Beograđanin Bojan Aleksić, koji su preko dvije godine krstarili svjetskim morima katamaranom, danas se vraćaju u Herceg Novi, javlja Radio Herceg Novi.

Objavljeno: 15. 07. 2019 - 21:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Skoro tri godine krstarili katamaranom, veceras stizu u Herceg Novi
Foto: Privatna arhiva

Njihovo putešestvije krenulo je iz Francuske gdje su preuzeli brod, pa preko Biskajskog zaliva, Gibraltara, Majorke ka Herceg Novom, gdje im je 5. septembra 2017. godine iz gradske luke priređen svečani ispraćaj na drugu etapu po Sredozemnom moru.

“Plovili 33 000 nautičkih milja, prešli sve okeane, upoznali mnogo divnih ljudi, posjetili nevjerovatna mjesta! Nakon nešto više od dvije godine putovanja, vrijeme je za povratak kući i susret sa porodicom i prijateljima, ali nadam se da ću imati priliku da sve ponovim”, napisao je na Instagramu Damjan Vukićević.

bojan-i-damjan-300x200Nakon dvogodišnje uzbudljive avanture dvočlana posada kruz jedrilice “Daedalus Adventure” dužine 13,96 metara, širine 7,8 metara i dubine 2 metra, sa zastavom Crne Gore i malom plavom zastavom Opštine Herceg Novi, večeras stiže u Herceg Novi.

Po završetku prijave u luci Zelenika, Damjan i Bojan bi, kako prenosi Radio Herceg Novi, trebalo da oko 20 sati uplove u gradsku luku Škver, gdje će im biti priređen svečani doček.

 

Komentari: 0

Novi komentar