Kod spomenika zahvalnosti Francuskoj u Beogradu

(VIDEO) Makron govorio na srpskomSada je red da vam u ime svoje zemlje kažem - Francuska vas voli, kao što ste vi voljeli nju i znamo šta vam dugujemo, poručio je francuski predsjednik Emanuel Makron građanima na Kalemegdanu.

Objavljeno: 15. 07. 2019 - 21:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Makron je govorio pred impresivnim brojem građana koji su došli da ga čuju, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

"Evo, Francuska je ovdje", rekao je Makron pokazujući rukom na svoje grudi i nastavio:

"Srbija je isto tako u našim srcima. Danas i zauvijek", rekao je šef francuske države na srpskom jeziku.

To obraćanje Makrona, u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pred spomenikom zahvalnosti njegovoj zemlji simbolično je potvrdilo ranije izrečene političke poruke o povratku Francuske u Srbiju.

Makron je na srpskom pozdravio Vučića i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i zahvalio se građanima koji su došli u velikom broju na Kalemegdan.

Gotovo svaka rečenica na srpskom jeziku bila je propraćena aplauzom oduševljenja građana, od kojih su mu neki dobacili: "Makrone, Srbine".

Makron se na srpskom zahvalio svom srpskom kolegi na izvanrednom dočeku.

Poslije pripremljenog govora, on je nastavio da govori o budućnosti Srbije, i Francuske, ali i o mjestu Srbije, uz Francusku i druge evropske nacije, u Evropi, u kojoj dijele iste vrijednosti na kojima grade trajni mir i budućnost.

On se zahvalio svima - predsjedniku Srbije, članovima vlade, Beograđanima, Srbima i Francuzima, koji su se u tako velikom broju okupili, i, pozdravljan burnim apaluzom, rekao:

"Hvala vam, predsjedniče, na izvanrednom dočeku i svima što ste došli u tolikom broju, duboko smo dirnuti. Vi pokazujete da poruka ispisana na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj na kom piše - Volimo Francuski, kao što je ona voljela nas - važi i sto godina kasnije".

"U ime svoje zemlje vam kažem da i Francuska voli vas, kao što ste vi voljeli nju".

"Francuska zna šta sve duguje mučeničkoj i srčanoj Srbiji iz vremena Velikog rata, šta duguje njenim vojnicima koji su poginuli da bismo mi danas živjeli u slobodi. Francuska nikad neće zaboraviti žrtvovanje srpskog naroda, iskušenja, suze majki, jauk očeva, nepresušnu bol preživjelih", poručio je Makron.

 

Komentari: 12

ABC

15. 07. 2019 - 22:00

Fino je to kad se ljudi i zemlje saglase. Ali, i mi dobro pamtimo kako smo prosli u toj ljubavi izmedju Srbije i Francuske prije vijek. Zato, s ljubavlju oprez! Voljeti sebe PRIJE SVIH I PRIJE SVEGA! Zivjela suverena drzava Crna Gora! Eh, da je ziv nas americki prijatelj Vitni Voren...Sad bi bio ponosan na nas, barem onoliko koliko smo mi ponosni na ono sto je zabiljezio u knjizi "Zlocin mirovne konferencije".
Anagustum

15. 07. 2019 - 23:11

Ja milsim da sad neki Srbski "Istorichari, trazhe "zhicu" da vide kako da Markona proglase Srbinom.
Marko

15. 07. 2019 - 23:11

Kako se topi Nejaki Vučko...
Oprezno

15. 07. 2019 - 23:13

Da, da vječito bratski odnosi sa Francuskom, kako je Srbiji pomogla da uništi Crnu Goru 1918... Nešto se kuva iza gore očigledno...
Sovereign

16. 07. 2019 - 16:19

Даће Бог...
Za G-dina Makrona

16. 07. 2019 - 02:26

Sremac

16. 07. 2019 - 18:48

Nije to srpski, no bosnjcki jezik koji su srbi ukrali.
Ljubitelj tutusa

16. 07. 2019 - 22:41

Analitiko, kvarno i sramotno! Sto je problem sa mojim komentarima? Da su Francuzi i srbi ista banda kada se tice Crne Gore?! Sram i stid da vas bude!
Mирослав Ђукић

17. 07. 2019 - 00:13

Неспорно, западни господари су били заварани од свог лакеја Авава да је "све готово" и да је "жаба скувана", те да је признање лажи-државе од стране Србије питање дана, Зато су западни господари, баш као и њихови лакеји у Приштини, престали да се уздржавају у исказивањусвог јавног презира према њиховом београдском лакеју. Тиме су, очито, њему изазвали проблем. Жаба, очито је, није била ни изблиза скувана, како се он хвалио! Напротив, искочила је из вреле воде! Превара са "ацо-србине" није успела и то је дефинитивно. Зато је Макрон дошао, у покушају да смањи штету коју је њиховим интересима у Београду изазвала њихова сопствена бахатост. Наравно, осим СНС сендвичара, који се не рачунају, нико се на ову париску лудорију неће примити! Залуд је Макрон ходао по Новом гробљу!
"Aca Srbin" ponovo jase!

17. 07. 2019 - 19:09

Miroslave, mi smo na suprptnim stranama 100% sto se tice Crne Gore, ali vidim da ima prostora da se slozimo da je ovo jos jedno mazanje ociju srpskom narodu i Srbij koje ja volimi! Ne mogu da vjerujem da normalni Srbi mogu da trpe ovog zvalavog imbecila koji kao da je sinoc sasao sa grane!
Glupost

17. 07. 2019 - 01:12

Medju narodima moze i postoji afinitet, i tu ima raznih primjera, ali samo ili naivcina ili lazov moze da tvrdi da to postoji medju drzavama. Srbijanski politicari bezobraznu lazu jadni narod Srbije da bi ga sto lakse pljackali zajedno sa raznim inostranim mangupima. Medju drzavama nema ljubavi nego samo interes.
komplikovan jezik

17. 07. 2019 - 22:31

Gospodin, pročitao je korektno, Karadjordjevići nikako da nauče, još uvijek ne umiju ni beknuti srpski.
Novi komentar