Skupština regionalnog takmičenja

ABA liga kreće 4. oktobra, Zvezda- Budućnost već u drugom koluSkupština ABA lige je na sastanku održanom u Banja Luci donijela niz odluka koje imaju za cilj dalje jačanje i unaprjeđenje takmičenja.

Objavljeno: 15. 07. 2019 - 22:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Shodno osnivačkom aktu, na Skupštini ABA lige izvršene su i promjene u Predsjedništvu. Predsjedavanje ABA ligom u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović, dok je pored FMP-a i njenog predsjednika Predraga Milojevića, mjesto potpredsednika Predsedništva pripalo Mornaru i njenom predsjedniku Đorđiju Pavićeviću.

ABA liga je najavila da će od Evrolige tražiti pojašnjenje odluke o dodjeljivanju specijalne pozivnice i novine da regionalni šampionat više nema direktno mjesto u elitnom takmičenju.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsjedništvo da do izbora novog menadžmenta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige - ABA liga, ABA 2 liga, Super kup, juniorska ABA liga.

Skupština ABA lige se zahvalila Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izuzetnoj saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unaprjeđenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželjela im sreću u nastavku karijere.

Skupština ABA lige donijela je odluku da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje odluke na poslednjoj Skupštini ECA vezano za status ABA lige u raspodjeli mjesta od sezone 2020/21. A, sve sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu.

Skupština ABA lige potvrdila je kalendar takmičenja ABA lige, poslije čega su određeni takmičarski brojevi, a određen je i raspored takmičenja.

U prvom kolu, koje počinje 4. oktobra Crvena zvezda će dočekati Primorsku, Partizan će u goste Igokei, dok će FMP gostovati Krki. Mega Bemaks kod kuće igrati sa Cedevita Olimpijom. Branilac titule Crvena zvezda će već u drugom kolu kod kuće odmjeriti snage sa prošlosezonskim finalistom podgoričkom Budućnosti.

Prvi derbi u sezoni između Partizana i Crvene zvezde odigraće se u okviru sedmog kola, koje počinje 15. novembra, a završava se 18. novembra.  

Skupština ABA lige potvrdila je 11 učesnika u ABA 2 ligi za sezonu 2019/20. To su: Rogaška, Helios Suns, Spars, Široki, Borac, Novi Pazar, Dinamik, Lovćen 1947 Cetinje, Sutjeska i MZT.

Poslednje mjesto biće popunjeno specijalnom pozivnicom.

Skupština ABA lige potvrdila je i kalendar takmičenja ABA 2 lige, posle čega su određeni takmičarski brojevi.

 

Komentari: 0

Novi komentar