Sumirao utiske nakon osvajanja pete titule na Vimbldonu

Đoković: Trava je bila ukusnija nego ikad

One prve izjave koje sportisti daju neposredno po završetku važnih takmičenja, jesu odraz iskrenosti i trenutne inspiracije, ali je nekada potrebno pustiti misli u prazan hod i dozvoliti utiscima da se sami slože.
Objavljeno: 16. 07. 2019 - 12:47 Promjenite veličinu teksta: A A A
Đokovic: Trava je bila ukusnija nego ikad
Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Poslije osvojene pete titule na Vimbldonu, Đokovićevi utisci su se očigledno slegli, a svoje impresije podijelio je sa pratiocima i navijačima na zvaničnom Instagram nalogu.

“Bio je to meč za vijek vijekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj djeci. Vječna zahvalnost Nebesima što su mi dozvolili da budem dio ovakvog spektakla. U ovom meču je bilo svega. Poštovanje Federeru na velikoj borbi.

Tenisko “putovanje” u posljednjih 12 mjeseci je stvarno bilo fascinantno. Vraćanje tenisu od povrede, želja da se dostigne nivo igre koji bi mi dozvolio da se takmičim za najveće trofeje. Vjera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovde danas. Blagosloven sam i veoma sam svjestan toga.

Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Vimbldona i dijeliti teren ponovo sa legendom našeg sporta. Nastaviću da sanjam da ću i u budućnosti imati priliku da doživljavam ovakve trenuke.

Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad”, napisao je Đoković u opisu slike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was a match to remember forever. Match that had everything in it. Match that transcends our sport. I am eternally grateful to be part of it. Major respect to Roger for a titan fight. It has been quite a tennis journey for me in the last 12 months. Coming back from injury and trying to get to the level of tennis which would allow me to compete for Slams. Self belief, resilience, dedication and major support from my closest people in Life allowed me to be where I am today. I am blessed and I am aware of it. Wimbledon, it has been a great pleasure to make history and share the court with legend of our sport once more. I will keep on dreaming to still be part of these memorable moments in the future. By the way, grass tasted like never before

 

Komentari: 3

Mikloš kauboj

16. 07. 2019 - 13:51

Ova pobjeda nije bila baš blistava pa neka ti je trava bila najukusnija. Način na koji te publika pratila je pravi. Tu ste neposredno jedni sa drugima, osjeti se energija. Ne vole te Britanci, pa kako god im se ti narugivao i travu jeo ....
CRNOGORAC

16. 07. 2019 - 14:39

NOLE MORA DA SI POPASAO CIJELI VIMBELDON SAD CES IMATI DOSTA MLIJEKA DA TE MUZE UCEVINA I SRBI.
Za sve Miklose i Crnogorce

16. 07. 2019 - 16:00

Porodica mi je razdijeljena: neko za Djokovica, neko za Federera a ja za Nadala jos od kad su se njegove mogucnosti mogle tek naslutiti. Svako od nas ima pravo odabira kome ce dati svoj glas,koga ce podrzavati. Ko god je doruckovao ili rucao nebi trebao citati komentare na portalu Vijesti onih koji kazu da navijaju za Novaka (do godine u Prizrenu sa Novakom itd). Jasno je da te bljuvotine nemaju veze sa sportom ali nisam ocekivao da cu slicne komentare naci i ovdje. Znate kada ce se na ovim prostorima rodit sledeci sportista ovakvog formata? To pitam sve normalne, ja koji smatram da su obojica aktera finala bili ispod svog nivoa ali svjestan velicine sportiste sa Balkana odakle je u pravilu dolazilo nesto drugo, bar u zadnje 20 god. A BBC bi mogo da se zapita jeli moguce da se od protesta publike nije moglo cuti sto Novak trazi od sudije. Ko poznaje tenis zna da je bio u pravu. I jos nesto, nisam posrbica, nemam rezervnu drzavu, obicni sam Crnogorac pa preskocite tu vrstu komentara.
Novi komentar