Osuđeni zbog nedozvoljenog držanja oružja

Bešoviću i Rakočeviću po tri, Bulatoviću dvije, a Vukašinoviću godina zatvora

Osnovni sud u Podgorici prvostepenom presudom je osudio Filipa Bešovića i Gorana Rakočevića na po tri godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, dok je Luka Bulatović zbog istog djela osuđen na dvije godine zatvora, javljaju podgorički mediji.
Objavljeno: 16. 07. 2019 - 17:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Presudom sutkinje Larise Mijušković-Stamatović optuženi Dejan Vukašinović osuđen je na godinu zbog krivičnog djela pomaganje učinocu nakon izvršenog djela.

Obrazlažući presudu, sutkinja je kazala da je, odmjeravajući visinu kazni, imala u vidu veliku količinu oružja koje je od njih oduzeto, kao i ubojnu moć naoružanja.

“Detaljnom analizom dokaza, odbrane okrivljenih, kao i iskaza svjedoka Nikole Radoševića, sud je ocijenio da su okrivljeni izvršili krivično djelo na način kako je to objašnjeno u preciziranoj optužnici”, istakla je Mijušković-Stamatović.

Prema njenim riječima, olakšavajuća okolnost po Bešovića bila je što je ranije neosuđivan, ali je otežavajuće bilo to što je kod njih pronađeno naoružanje velike razorne moći i ubojnog dejstva.

“Rakočević i Bulatović nijesu imali olakšavajućih okolnosti, a otežavajuća je takođe bila količina oružja”, dodala je sutkinja.

Takve kazne, naglasila je, adekvatne su težini krivičnog djela i prilagođene ličnostima okrivljenih.

Podsjetimo, optužnicom Osnovnog državnog tužilaštva Filip Bešović, Goran Rakočević, Luka Bulatović i Dejan Vukašinović, teretili su se za nedozvoljeno držanje oružja, međutim na ročištu za iznošenje završnih riječi tužiteljka Ana Bošković saopštila je da Vukašinovića više ne tereti za nedozvoljeno držanje oružja, već za pomoć učiniocu nakon izvršenog djela.

Bešović je na iznošenju odbrane kazao da je oružje njegovo i da to nema veze sa ostalim okrivljenima.

U optužnici se navodi da je Bešović u Ulici Pera Ćetkovića u Podgorici neovlašćeno držao veću količinu eksplozivnih materija, a zajedno sa Rakočevićem u Ulici 4. jula u drugom stanu držao je i veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija.

Protiv Bešovića, Rakočevića, Bulatovića i Vukašinovića formiran je predmet i pred VDT-om. Oni se sumnjiče da su zajedno sa Filipom Kneževićem, Sanjom Božović, Mariom Miloševićem, Aleksandrom Ljumovićem, Mijajlom Stojanovićem i Marinkom Rajkovićem učestvovali u ubistvu Miodraga Migija Kruščića i ranjavanju novinarke Olivere Lakić.

Komentari: 0

Novi komentar