Zadobila lakše opekotine

iPhone djevojčici eksplodirao u rukama

Dok se jedanaestogodišnja Kajla Ramos igrala na svom iPhoneu 6, iz telefona su počele da se pojavljuju varnice.
Objavljeno: 16. 07. 2019 - 17:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zatim je, kako tvrdi, uređaj eksplodirao, pa ga je bacila na krevet. Devojčica je od eksplozije zadobila lakše opekotne, a zapaljeni iPhone je progorio prekrivač.

Nakon incidenta, koji se dogodio u kalifornijskom gradu Bejkersfildu, kompanija Apple je pokrenula istragu, a iz lokalnog predstavništva su obećali da će Kajli poslati novi iPhone, rekla je medijima njena majka Marija Adata.

U Appleu sumnjaju da bi uzrok eksplozije moglo da bude prekomjerno punjenje uređaja ili upotreba dodatnih proizvoda koji nijesu njihovi (kabla za punjenje i/ili punjača), kao i održavanje u neovlašćenim servisima.

Inače, Samsung je prije nekoliko godina bio prisiljen da na globalnom nivou iz prodaje povuče svoj model Galaxy Note 7, pošto se veći broj kupaca žalilo da im je telefon eksplodirao. Cio slučaj je južnokorejskoj kompaniji nanio gubitak od pet milijardi dolara, usljed izgubljene prodaje i drugih gubitaka.

Kako je iPhone 6 stariji model, sa kojim dosada nije bilo većih problema, može se očekivati da eventualne posljedice po Apple neće biti ni približno ozbiljne.

Komentari: 1

srbijanci na aparatima

16. 07. 2019 - 17:53

to je neka ruska kopija garant
Novi komentar