Predstavnik Crnogorske kulturne mreže uputio otvoreno pismo

Damjanović: Šundić me verbalno napao u hodniku RTCG

Aleksandar Damjanović, predstavnik Crnogorske kulturne mreže, tvrdi da ga je juče u hodniku RTCG verbalno napao generalni direktor Božidaa Šundić bez nekog posebnog razloga i da je protiv njega podnio prijavu policiji.
Objavljeno: 17. 07. 2019 - 09:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Tog dana došao sam, po dogovoru sa redakcijom satelitskog programa, u zgradi televizije kako bihi im na njihov zahtjev dostavio video materijal sa “Crnogorske kulturne večeri”, koja je održana 13. jula u Vrbasu, povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore.Dok sam na portirnici čekao organizatora da preuzme pomenuti materijal, naišao je direktor javnog servisa, gospodin Božidar Šundić koji je, pozdravljajući se sa mnom, povišenim tonom kazao da ja sa njim, kao generalnim direktorom RTCG, ne mogu da komuniciram, kao što sam to, po njegovim riječima, činio tokom komunikacije vezano za moje nastojanje da RTCG direktno prenosi proslavu  upriličenu povodom proslave Dana nezavisnosti – 21. Maja”, naveo je on u saopštenju za javnost.

Kao je naveo, iznenađen i začuđen takvom reakcijom gospodina Šundića, pokušavao je da mu pojasnim da je obaveza RTCG, kao javnog servisa građana Crne Gore, da prenosi program upriličen u čast proslave 21. maja, kako bi isti mogli da vide svi građani Crne Gore, a kazao sam mu i da RTCG nije njegova privatna svojina.

“Nakon toga, gospodin Šundić mi je vičući odgovorio da je televizija njegova i pozivajući radnka obezbjeđenja obratio mi se sljedećim riječima: ”izlazi napolje džukelo jedna, više ne možeš da ulaziš u zgradu!”. Radnik obezbjeđenja mi je prišao i kazao mi da napustim zgradu, jer je generalni direktor “glava kuće” i mora biti onako kako on kaže. Zatečen ovakvim neodgovornim ponašanjem, kao i neprijatnošću koju sam doživio u zgradi RTCG, koja bi trebalo da bude servis svih građana, a iz poštovanja prema godinama gospodina Šundića i našem poznanstvu, mirno sam napustio zgradu televizije. Da Božidar Šundić RTCG doživljava kao svoje vlasništvo pokazuje njegova odluka da je nakon mog izlaska iz zgrade na portirnici postavio oštampan papir sa mojim imenom,na kojem piše da mi se zabranjuje ulaz u zgradi. Očito da gospodin Šundićima percepciju da je zgrada RTCG njegova kuća u Župi kraj Nikšića”, naveo je Damjanović.

On je naveo da je podnio prijavu policiji protiv Šundića.

“Više sam nego začuđen činjenicom da je gospodin Božidar Šundić moju želju i upornost da RTCG prenosi narodnu proslavu povodom Dana nezavisnosti shvatio kao prijetnju. Tokom komunikacije u vezi sa ovim zahtjevom, gospodin Šundić me je pozvao iz Tel Aviva i kazao mi da ga je zvao ministar kulture Aleksandar Bogdanović sa sličnim zahtjevom da događaj koji su organizovali Ministarstvo kulture i Glavni grad Podgorica direktno prenosi RTCG, sa kojim on nije bio saglasan, jer po njegovim riječima pomenuti program ne zadovoljava određeni nivo kvaliteta da bi bio prenošen na RTCG. Takođe, informisao me je da mu je ministar Bogdanović sugerisao da nipošto ne prenosi događaj koji je u organizaciji CKM-a. Tokom  pomenutog razgovora gospodin Šundić mi je kazao da on mora uvažiti ministrov zahtjev, jer od njega očekuje da mu odobri finansijska sredstva za isplatu otpremnina radnicima RTCG”, naveo je on.

 

 

Komentari: 10

Klasican

17. 07. 2019 - 10:15

primjer konstantnog terora u produzenom trajanju NVO nad urednistvom Javnog servisa.Ovaj put delija iz centra Nisica zamislite.NVO grebator...
Prsluk

17. 07. 2019 - 10:36

Kada ovakvi promovisu Crnu Goru tesko njoj.
Boban Bg

17. 07. 2019 - 10:43

Podrška Božidaru jer tog čovjeka treba apsolutno ignorisati, kao i sve ono što on radi. Apsolutno nije dobrodošao ni u Srbiju kad su u pitanju Crnogorci, tako da on svoje kič manifestacije prezentira onima koji dijele mišljenje Malovića iz Nacionalnog savjeta. Ne znam ko stoji iza ovog pink lika u džamadanu, ali je prosto nevjerovatno da nema para za mnoge kulturne manifestacije, a ima za ovog lika. Jesmo li stvarno kao narod spali na to da nas takvi predstavljaju?
Filip Vrbas

17. 07. 2019 - 11:01

Jadna je Crna Gora kada joj ovakvi promovišu kulturni model.Ovaj ontološki seljak uspostavio je saradnju sa anticrnogorskim nacionalnim Savjetom i sa presjednikom te organizacije podijelio 16 hiljada eura za vašar na trgu u Vrbasu.
Šerpa i poklopac

17. 07. 2019 - 11:20

A Boga mi su isti "kalibri" i jedan i drugi. Međutim čudno je da se koškaju ovi iz vlasti. Sada će i jedan i drugi dobiti prutom po zadnjici...
Tiki

17. 07. 2019 - 11:59

Dobro mu je rekao ovaj Šundić
Gule Bgd.

17. 07. 2019 - 12:17

Treba preispitati i Upravu za dijasporu koja nema ništa bolje kriterijume od ovoga smetenjaka u crnogorskom đilu.Po Vrbasu se pozivao na crnogorske funkcionere da bi dobio podršku za svoje kičerske performanse za koje uzima debele pare. Ovakvi nijesu dobro došli među ionako zbunjenu crnogorsku zajednicu.Puna podrška Božidaru Šundicu.
kika

17. 07. 2019 - 12:20

"... da mi zabranjuje ulaz u zgradi"... Poštovani novinari, ako je ovaj lik nepismen, vaša je dužnost i obaveza da ispravite tekst, da ne bi širili tu nepismenost.
Себин

17. 07. 2019 - 12:48

Почели сте да се свађате међусобно што поткрепљују тврдњу да сте ви Црногорци поријеклом од нас Срба
Koordinator

17. 07. 2019 - 23:56

Gdina Šundića ne znam, ali dotičnog dobro poznajem...On ima konflikt sa većinom pjevača i umjetnika iz Crne Gore...Ne može on da predstavlja Crnu Goru i organizuje manifestacije u njeno ime. On je konpromitacija !
Novi komentar