RTS." /> RTS." />

Haradinaj: Srbija kupuje oružje, bojimo se rata, treba li i mi da se naoružamo?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata, prenosi RTS.
Objavljeno: 17. 07. 2019 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Haradinaj je rekao da "pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava".

"Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati 'sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama'. Šta onda da radimo?", naveo je Haradnaj.

 

"Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje?", dodao je Haradinaj, a prenosi prištinska štampa.

I potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je "militarizacija Srbije prijetnja regionu".

"Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko prijeti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova prijetnja za region", napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

 

Komentari: 7

Nat

17. 07. 2019 - 10:44

Ne bojte se Kosovari, ima li su sve moguće oružje od tzv. JNA, 1991god. pa im nije pomoglo!
Ljubitelj tutuša

17. 07. 2019 - 11:16

A gibaničari su hrabri samo kad su brojčano mnogo brojniji u ljudstvu i naoružanju... tako da Kosovari mogu biti mirni jer su Toto i Suvoljaga osim verbalnog pokliča "vidimo se u Prizren na tabliće i šetanje aginih papuča" uglavnom bezopasni...
Pozdrav shoku Haradinaj!

17. 07. 2019 - 10:48

Dobro pitanje!! Srbija zadnjih godina stalno cmizdri, tobož nemaju dovoljno oružja a izvoze puno oružja po čitavom Svijetu! Srbija kupuje za milijarde evra avijone, tenkove, rakete, dronove, ućeruje zatucani srbijanski narod u siromaštvo, sve sa izgovorom: komsije se naoružavaju, moramo I mi, postali smo najveća vojna sila u regionu ""! Srbija kupuje oružje da se odbrani od opozicije pogotovu u Sandžaku i Vojvodini! Da napadnu nezavistno Kosovo, ne smiju, jer bi ih hrabri Kosovari proćerali sve do Beograda! Srbija opet pokreće genicidnu politiku od Miloševića, sada protiv svojih gradjana u Srbiji, jer ne smiju da pisnu od Bosne, Hrvatske, Kosova i Crne Gore!! Posrbljeni Crnogorske posrbice, ni oni ne smiju da pisnu i pokušavaju terorističke radnje po Crnoj Gori, inače završiše po zatvora! Srbija je takodje kupila ogromne količine oružja od Francuske, a zatucani srbijanski narod živi u bijedi i gladuje!!
Pozdrav

17. 07. 2019 - 11:40

Neznaju u serbiji za onu. BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE! VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA! Kako i rece Erdogan pslije rusenja aviona, za tri dana sam u Moskvu u BG za dan ipo. Nekoliko dana poslije igra serbija i Turska oni svi u BG navijaju za Turke.
stripovi & trikovi

17. 07. 2019 - 10:57

Svi su vec naoruzati ili su pod kišobranom NATO saveza.UGLAVNOM SAMO JOŠ FALI ISKRA,Ojađena i osiromasena Srbija nista drugo i ne radi sem pripreme za ratove,nema više JNA koja bi se ugmizala u srpski puk pa se trazi novi model opijanja srpskog naroda.Srbi nisu vise jedini zastićeni narod u regionu???
Basqimi i Blazo

17. 07. 2019 - 12:07

Mirno spavajte potomci Ilira branice vas junacka crnogorska NATO armada predvodjena svojom elitnom jedinicom,cetinjsko katunskom brigadom i tesko oklopljenim ,,Masanima,, .
Crnogorac

17. 07. 2019 - 16:36

Mi i Albanci, zajedno protiv Srbije.
Novi komentar