„Ja sam za razliku od Mandića makar deset puta glasao za Bulatovića“

Marković: Nije bilo ni zabrane, ni stopiranja odavanja državne počasti Bulatoviću

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, poručio je danas da nije bilo ni zabrane, ni stopiranja odavanja državne počasti nedavno preminulom bivšem predsjedniku Crne Gore, Momiru Bulatoviću.
Objavljeno: 17. 07. 2019 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic: Nije bilo ni zabrane, ni stopiranja odavanja drzavne pocasti Bulatovicu
Foto: gov.me/B. Cupic

Zakon o predsjedniku propisuje ta prava za predsjednike koji su obavljali funkciju nakon obnavljanja državne nezavisnosti Crne Gore. Sahrana sa državnim počastima predviđena je za aktuelne nosioce funkcija, a izuzetak je moguć ako se u odgovarajućoj proceduri donese posebna odluka. Nije, dakle, bilo zakonskeg osnova, ni inicijative za donošenja posebne odluke u tom pravcu. Prema tome, nije se moglo ni zabraniti, ni stopirati ono čega nema“, istakao je Marković odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, zašto Bulatović nije sahranjen sa najvećim državnim i vojnim počastima.

Marković je rekao da je država uputila delegaciju koja je izjavila saučešće Bulatovićevoj porodici.

„Ne bih želio zbog pijeteta da iznosim ništa više o ovome“, rekao je premijer.

Marković je nakon Mandićeve replike dodao da je sa Bulatovićem dijelio dosta godina u jedinstvenom DPS-u.

„Moguće je da smo i vi i mi mogli drugačije reagovati. Mi smo komunicirali sa porodicom. Mogli ste i vi da nam sugerišete da nešto uradimo, ali niste to uradili i želite da politizujete ovo pitanje. Možda smo nešto propustili. Ja sam za razliku od Vas makar deset puta glasao za Bulatovića, a Vi nijednom“, poručio je Marković.

Komentari: 17

Malisor

17. 07. 2019 - 13:19

Ma,kakve počasti?! Uništio mi je zdravlje,porodicu taj MB i... njegova ekipa ! Niko to meni više ne može nadoknaditi! Ostatak života je pretvoren u patnju! Žalosno je da neko traži počasti...antidržavnom akteru. Dajte,rehabilitujte i Dražu i njegove pajtsše!
Igor

17. 07. 2019 - 14:02

Pretsjednik države, antidržavni element!? Što se Draže tiče, naravno da treba biti rehabilitovan, za Engleze, Amerikance tj njihove istoričare i politčare, onje oduvijek i bio i jeste to što je bio-prvi gerilac pokorene Evrope i saveznik u borbi proti fašista i njihovih domaćih nacional-komunističkih pomagača.
Igore

17. 07. 2019 - 17:25

Zaboravio si Pavla Djurisica i njegove zasluge koje ni Hitleru nisu promakle. ..........
Vojo S.

17. 07. 2019 - 21:33

Momir Bulatovic nikad nije bio predsjednik drzave Crne Gore! Naprotiv, ljuti neprijatelj!
"ovce čuva malisore...."

17. 07. 2019 - 14:28

Baš si u pravu! On je bio jedan običan čovjek na najvišim činovničkim mjestima u državi. Ništa više! Zbilja, kakve počasti. Odavajte ih svojim tatama i mamama, ako baš hoćete!
@Malisor

17. 07. 2019 - 17:39

A ko je bio njegova ekipa Malisore? Čini mi se da je ta njegova ekipa i dan danas na vlasti!
Objektivni

17. 07. 2019 - 13:43

A je li Momir organizovao sahranu Veselina Djuranovica , Vidoja Zarkovica , Veljka Milatovica ??? A svi su bili mnooooooogo veci i znacajniji ljudi za Crnu Goru. I nijesu imali mrlje u svojim politickim karijerama.
@ Objektivni

17. 07. 2019 - 20:30

Pošto već pomenu ovu trojicu ne mogu a da ne primjetim da je ipak. Ves. Đuranovič odskočio od svih svojih kolega iz onih vremena svojim moralnim kvalitetima, ljudskošću, poštenjem i svim onim što krasi velikog čovjeka.Vidjelo se to i potvrdilo na njegovoj sahrani. (ja sam uvijek bio vanpartijac - ali ne mogu proći a da ovo ne kažem. Neka mi Draško oprosti)....veliki getsbi
Da pojednostavimo!

17. 07. 2019 - 13:59

Ako nije bilo organizacije državne počasti isto je što i zabrana. Je li tako, jeste. Sve ostalo je neubjedljivi pokušaj pravdanja. Još jednostavnije, g-din Bulatović nije osudjivan nakon isteka mandata, pa ne vidim ni najmanji razlog zašto je zabranjeno odavanje počasti. Mada nije teško pogoditi, zar ne. Ovdje je ustav i zakon volja vlasti, a ne tamo neki papiri i pisanije. Odavno ocdje za taj dio nije briga ni vlast, a da budem iskren ni najveći dio gradjana.
Objektivni

17. 07. 2019 - 19:38

Pa sto mu je Pedja Bulatovic i Daka ne organizovase ?! Makar je njih zaduzio .
Tuzanin

17. 07. 2019 - 14:42

(S)rušio je moju domovinu; krvlju stečenu državu-SFR Jugoslaviju! Drugu domovinu-Crnu Goru- kočio je da postane samostalna država! Zar su tu potrebne počasti? Tako,razumljiv je u jednu ruku komentar Malisora i ja ga žalim,jao i sve oni koji su doživjeli tragiku od tz. AB-revolucije naovamo. Jugoslavija je bila MAJKA sviju nas,a akteri za koje tražite počasti...ponudiše maćehu-Srbiju. Neka je vječna antifašistička Crna Gora!
Komšija

17. 07. 2019 - 16:16

Učestvovao u rušenju SFRJ i to debelo, a onda se fino preselio u BG. Sto hiljada mrtvih, 1.5 mil.raseljenih , stotine milijardi štete...i sad bi polasti. Naravmo ne samo On ali su mu " zasluge" poprilične.
Podgoričanin

17. 07. 2019 - 16:42

Tačno da je SFRJ bila vaša i majka, pa dala vam je još jednu albansku državu, naravno na srpskoj zemlji i to onoj na kojoj je Srbija i nastala i gdje još ima 1000 srpskih manastira i crkava. Vama majka, a za Srbe i Crnogorce velika nesreća, ravna prvom i drugom svjetskom ratu. Svaku Jugoslaviju u mutnu Zetu. Konačno su i Srbi shvatili šta je Jugoslavija i jugoslovenstvo, ali poslije 3 miliona datih žrtava u dva svjetska rata i komunističkoj SFRJ.
Malisor

17. 07. 2019 - 18:31

Koja avetinja od ovoga! Ti pojma nemaš niti o Albancima s prostora Balkana a kamoli i dio istorije i njenih činjenica. -Ostavio si me bez posla-dvije godine prije penzije! -Smanjio si mi platu na pripravničku (od prije 33 godine) kako bi mi prijevremena penzija bila manja! -Dvoje djece, (jedan magistrirao prije 11 godina,a drugi doktor već četiri godone)-bez posla(su)! -Služio sam ti časnoJNA koju siti zloupotrijebio čineći zločine po Hrvatskoj,BiH ,Kosovu ! -Mobilisao si me i bio sam ti na ratištu kao i ostali Srbo-četnici! Ma,zašto ja .......ima nabrajam ono što oni dobro znaju jer imaju u svojem arsenalu tipičnom za zločinačke umove?!
Objektivni

17. 07. 2019 - 19:40

Ako je ovo srpska zemlja kolika je onda turska zemlja ??
@ Objektivni

18. 07. 2019 - 16:14

Ako sam dobro razumio što pitaš, evo odgovora: Turska je bila od pada Zete 1499 god pa sve do Berlinskog kongresa 1878 god.kada je opet postala država, međunarodno priznata. Sada sam izračunaj.
Janica Matova Beograd

17. 07. 2019 - 18:58

Kome državne počasti?Čovjeku koji prestavlja sve što Crna Gora nikada nije bila niti željela da bude .Čovjeku koji je bio presjednik države koju nije priznavao kao ni crnogorsku naciju. To je paradoks koji je jedino moguć u Crnoj Gori.Zašto se nekom pravdate ?Gospodine premijeru to što se hvalite da ste za njega glasali više puta ne ide vam na čast iz navedenih razloga .Sigurno da je civilizizacijski čin izraziti saučešće što je država i uradila i to je sasvim dovoljno.
Novi komentar