Predsjednik Vlade najavio

Marković: Skinućemo oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima

Premijer Duško Marković najavio je da će Vlada skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnijim uslovima. 
Objavljeno: 17. 07. 2019 - 14:21 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic: Skinucemo oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima
Foto: gov.me/B. Cupic

„Nepravedno je da se oznaka tajnosti i dalje nalazi na podacima o dodjeli stanova funkcionerima po povljnijim uslovima. Sredstva za ove namjene objavljuju se kroz Zakon o budžetu, kao i kriterijumi za njihovo korišćenje. Nema logike, ni oporavdanja, to je dio ranije prakse koju smo naslijedili. Pošto javni funkcioneri svoju imovinu prijavljuju Agenciji za sprječavanje korupcije, ne vidim zašto se odluka o dodjeli stana ili kredita ne bi objavila. Spreman sam da skinem oznaku tajnosti sa imena funkcionera koji rješavaju stambeno pitanje“, rekao je Marković na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje nezavisnog poslanika Neđeljka Rudovića.

Premijer tvrdi da se stanovi funkcionerima i državnim službenicima ne dodjeljuju besplatno, bez osnova i propisa.

„Takav vid odnosa prema zaposlenima nije stran ni drugim državama, ni drugim granama vlasti, kao ni stranim i domaćim kompanijama. Da li su kriterijumi koji su postavljeni odlukom dobri – o tome se da razgovarati. U javnoj upravi radi na desetine hiljda zaposlenih – neki kao funckioneri, većina kao državni službenici. Valjda je normalno da im država, kao poslodavac, omogući da po povoljnijm uslovima obezbijede krov nad glavom. Nastavićemo da ih podržavamo u rješavanju stambenih pitanja. To pitanje nije privilegija, već potreba“, zaključio je Marković.

Komentari: 0

Novi komentar