Potpredsjednik SD-a saopštio

Mićo Orlandić: Idemo sami na izbore

Procjena kojom raspolažemo govori da su Socijaldemokrate (SD) duplirale podršku koju su dobile na parlamentarnim izborima. Uz zapažen rad naših funkcionera na državnom i lokalnom nivou, to nam daje za pravo da budemo uvjereni u odličan izborni rezultat rezultat koji ćemo, kao i do sada, ostvariti nastupajući samostalno, kazao je za Dan potpredsjednik SD-a Mićo Orlandić.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 07:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Upitan je li SD počeo pripreme za parlamentarne izbore i razmišlja li se već sada o mogućim koalicijama, on je odgovorio da se Socijaldemokrate u predizbornoj kampanji nalaze praktično od osnivanja.

Kampanja je stalno trajala od početka 2016. do kraja prošle godine, kako za parlamentarne i predsjedničke izbore, tako i za lokalne. Takav režim rada nijesmo prekinuli ni u toku ove godine. Naši funkcioneri i aktivisti su u stalnom kontaktu sa građanima, a naš predizborni program sa parlamentarnih izbora se aktivno sprovodi kazao je Orlandić.

On je istakao da su kao tek osnovana partija na izborima 2016. godine obezbijedili parlamentarni status.

“Na svim lokalnim izborima na kojima smo nastupala nakon toga rezultat je bio znatno bolji. Socijaldemokrate su postale respektabilan faktor na političkoj sceni Crne Gore, jedina partija koja u svim opštinama ima parlamentarni status i koja na svim izborima bilježi porast broja glasova. Procjena kojom raspolažemo govori da smo duplirali podršku koju smo dobili na parlamentarnim izborima. Sve to, kao i zapažen rad naših funkcionera na državnom i lokalnom nivou, daje nam za pravo da budemo uvjereni u odličan izborni rezultat, koji ćemo, kao i do sada, ostvariti nastupajući samostalno”, naglasio je Orlandić.

Govoreći o tome kako SD vidi zahtjeve opozicije za formiranje tehničke vlade, on je rekao da je u posljednje vrijeme zaista postalo smiješno slušati kolege iz opozicije kako, silom na sramotu, bez ikakvog osnova, pokušavaju ući u Vladu, nazivajući je tehničkom.

“I tu imamo širok dijapazon različitih zahtjeva, od onih kojima je od prošlog puta oslačalo, pa bi sad još malo da se igraju ministara iako za tako nešto nemaju nikakav legitimitet, do onih koji zahtijevaju tehničku vladu, ali su već najavili dau njoj neće učestvovati. Takođe, primjetno je i da su najglasniji u zagovaranju tehničke vlade oni politički subjekti kojima sva istraživanja pokazuju da su ispod cenzusa”, naveo je Orlandić.

Prema njegovim riječima stav Socijaldemokrata je jasan: kolege iz opozicije treba da se vrate u skupštinski odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, da doprinesu pripremi što kvalitetnijeg zakonskog okvira za sprovođenje izbora, da svojim glasovima obezbijede dvotrećinsku većinu za njegovo usvajanje i da konačno, u ovom mandatu Skupštine, pokažu spremnost na konkretno djelovanje.

Komentari: 3

Miki

18. 07. 2019 - 08:20

Dvocifren broj vjerovatno oko 15%. Zajedno sa. DPSom oko 60,%.
Neven KO

18. 07. 2019 - 13:02

Vas će samo DPS izgasit kao sijalicu jednog dana kad odluče da ste im sa svojih 3% glasova i 50% vlasti preskupi.
mozda

18. 07. 2019 - 14:47

Skuplji su BS. Mnogi dpsovci se zale.
Novi komentar