Saopšteno iz Vlade

Ugovoreni radovi u Mojkovcu, Gusinju i Kolašinu vrijedni 1,15 miliona eura

Vlada Crne Gore obezbijedila je 1,15 miliona eura za realizaciju projekata planiranih kapitalnim budžetom u opštinama Mojkovac, Gusinje i Kolašin. Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora vezano za ove projekte.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 09:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Vlade, ugovorena je izgradnja pratećih sadržaja na šetalištu na nekadašnjem jalovištu u Mojkovcu, u cilju stvaranja uslova za nastavak valorizacije ove lokacije u sportsko-rekreativne svrhe. Izvođač radova, nikšićka kompanija “Temko” obavezala se da u roku od 70 dana od uvođenja u posao na dijelu šetališta izgradi prostor parkovskog tipa sa stazama. Ugovorena vrijednost radova je oko 154 hiljade eura.

Na šetalištu je u toku izgradnja 63 metra duge pasarele preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje, koja će omogućiti vezu sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i ujedno doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Uprava javnih radova je sa danilovgradskim doo “Eurozoks” potpisala ugovor o nastavku izgradnje gradske pijace u Gusinju. Investicija u okviru druge faze radova iznosi skoro 480.000 eura, a ugovoreni rok završetka posla je 120 dana od uvođenja izvođača u posao.

1807gradska-pijaca-gusinje-trenutno-stanje

Realizacijom ovog projekta Gusinjani će dobiti savremeno opremljen objekat površine 763 metra kvadratna, koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne standarde. U njemu su planiranizelena i mliječna pijaca, kotlarnica, posebne prostorije za invalide, kao i prostor za komunalnu i službu zaštite i spašavanja. Prvom fazom, koja je završena krajem prošle godine, završeni sugrubi građevinski radovi i pokrivanje krova, dok su završnom fazom izgradnje predviđeni svi preostali radovi u cilju otvaranje objekta.

Ugovorena je i druga faza rekonstrukcije puta Kolašin 1450 - Kolašin 1600, u okviru koje će kompanija “Eurozoks” graditi potporne zidove pored ove saobraćajnice u dužini od 80 metara. Vrijednost projekta je blizu pola miliona eura, a ugovorom je precizirano da radovi budu završeni za 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Podizanje potpornih zidova bilo je neophodno zbog karakteristika zemljišta i čestih pojava klizišta na toj dionici. Prvom fazom, koja je u toku, potporni zidovi su predviđeni duž još 86 metara puta.

Komentari: 0

Novi komentar