Tvrde da ništa ne ukazuje na nestručno upravljanje

EPCG: Prihvaćena ostavka Šestovića zbog ekološkog incidenta u Pljevljima

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) zaključio je da je ekološki incident u pljevaljskim rijekama posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je, kako tvrde, mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije “Maljevac”, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra. Odbor je, i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio direktor TE “Pljevlja“, Vladimir Šestović, saopšteno je iz EPCG.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 10:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
EPCG: Prihvacena ostavka Sestovica zbog ekoloskog incidenta u Pljevljima
Pomor ribe

EPCG, kako navode iz ove kompanije, izražava duboko žaljenje zbog ekološkog incidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 4. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju.

„Odbor direktora je na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, analizirao aktuelnu situaciju u TE Pljevlja, njene uzroke i posljedice. Polazeći od činjenice da u tehnološkom i ekološkom smislu TE Pljevlja predstavlja najsloženiji industrijski objekat u Crnoj Gori, članovi Odbora su detaljno analizirali raspoložive informacije u vezi sa ekološkim incidentom, kao i preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi“, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

Menadžment EPCG će, navode oni, morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata u cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije  objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miiona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou.

„Zaposleni u EPCG, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore. Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu“, zaključuju iz EPCG.

Komentari: 0

Novi komentar