Neriješeno pitanje parkranja mještana

Peraštani prijete blokadom grada zbog parking cijena

Parking prostorima sa obje strane ulaza u Perast od juče upravlja privatna kompanija hotelskog preduzeća „Conte“.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 11:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na naplatnim kućicama u Perastu istaknut je novi cjenovnik, prema kome dnevna karta za automobil košta 5 eura, dok za 24 sata parkiranja treba platiti 15 eura. Dnevna cijena parkiranja za autobuse iznosi 20 eura.

Tim povodom portalu Boka News obratili su se nezadovoljni mještani Perasta, koji su saopštili da su ovo neprimjerene cijene te da se na ovaj način neće riještit problemi parkiranja.

Osim visoke cijene parkiranja, oni ističu da nisu riješena pitanja povlašćenog parkiranja za mještane kao i za njihove goste, obzirom da se skoro svi bave iznajmljivanjem apartmana.

Peraštanin koji je želio ostati anoniman, razočaran novonastalom situacijom kazao je da turisti koji iznajme aprtman u Perastu na četiri dana po novom cijenovniku treba da plate javni parking čak 60 eura, što je suludo, iako su iz Morskog dobra obećali da će režim korišćenja parkirališta ostati u javnoj funkciji kao i što je to bilo i do sada. On je istakao da nije realno da turisti koji su boravili u Perastu jedan sat plate pet eura kao i oni koji su parkirali tokom cijelog dana.

Mještani su kazali kako intezivno razgovaraju o mogućoj blokadi prolaza kroz Perast automobilima u znaku protesta, dok se sa novim zakupcom i nadležnim organima ne nađe povoljno riješenje za sve, prenosi Boka News.

Komentari: 0

Novi komentar