Na sjednici Upravnog odbora UCG

Saša Mujović dekan ETF-a, Božidarka Marković dekanica Biotehničkog fakulteta

Vanredni profesor i dosadašnji prodekan za finansije na Elektrotehničkom fakultetu Saša Mujović izabran je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG za dekana tog fakulteta, a vanredna profesorica Božidarka Marković nova je dekanica Biotehničkog fakulteta.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 13:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, Mujović i Marković će stupiti na dužnost 3. avgusta, a njihov mandat trajaće do 2022. godine.

“Konstatovan je prestanak mandata dekana Elektrotehničkog fakulteta Zorana Veljovića, kao i dekana Biotehničkog fakulteta Miomira Jovanovića, istekom mandata”, navode u UCG.

Usvojeni pravilnici za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG

Upravni odbor UCG usvojio je i pravilnike o načinu, kriterijumima i postupku za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da je riječ o četiri pravilnika.

“Ova normativna akta se odnose na rješavanje stambenih potreba akademskog osoblja sa akademskim zvanjem, potom saradnika, stručnog i neakademskog osoblja na Univerzitetu, kao i na rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu dodjelom novčanih sredstava (kredita) i dodjelom novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore”, rekao je Bjelica.

On je na današnjoj sjednici informisao članove Upravnog odbora o dopisu za podršku pripadnicima romske populacije pri upisu, upućenom Centralnoj komisiji za upis, a na zahtjev Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

“Bjelica ih je informisao i o dopisu upućenom Centralnoj komisiji za upis UCG, a u vezi zahtjeva Udruženja mladih sa hendikepom za upis po principu afirmativne akcije”, dodaje se u saopštenju Univerziteta.

Danas je, dodao je Bjelica, usvojena i prva sveobuhvatna Strategija razvoja Univerziteta Crne Gore za period od 2019. do 2024. godine, prema prijedlogu i uz pozitivno mišljenje Senata UCG.

Usvojeni su i prijedlozi izmjena i dopuna Finansijskog plana i Plana javnih nabavki Univerziteta Crne Gore za 2019. godinu.

Komentari: 0

Novi komentar