Susret Vuksanović-Stanković – Rajzing Rajnke

Partnerstvo sa SAD doprinosi snaženju demokratije u Crnoj Gori

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković sastala se danas sa Ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke sa kojom je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 14:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vuksanović Stanković upoznala je ambasadorku sa ključnim stavovima politike SDP-a, sa osvrtom na konstruktivnu ulogu koju je partija i do sada imala u političkom životu Crne Gore.

Ona je posebno apostrofirala poziv za sveobuhvatnim političkim dijalogom, koji je SDP sa svog Kongresa uputila svim političkim činiocima, kao demokratski način prevazilaženja političke krize posebno izazvane visokim stepenom nepovjerenja u izborni proces.

“Nakon afere Koverta, a imajući u vidu i mnoge druge afere u režiji vlasti, koje su iskazane i kroz brojne međunarodne izvještaje, od temeljne važnosti je da se pronađe model koji će obezbijediti pravno-političke garancije. Bez tih garancija, u modelu tehničke Vlade, nije moguće obezbijediti slobodan izborni proces”, naglasila je predsjednica SDP-a.

 Vuksanović Stanković je podsjetila da SDP, kao istorijski odgovorna, prije svega građanima Crne Gore, a nakon toga lojalna njenim strateškim ciljevima očekuje da sve progresivne snage u Crnoj Gori daju svoj maksimalan doprinos u prevazilaženju krize koja kroz ignorisanje duboko ukorijenjenih problema blokira dalju demokratizaciju naše države i njenu evropsku budućnost.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom konstruktivnom saradnjom i iskrenim partnerstvom izmedju Crne Gore i SAD, koje je krunisano članstvom u NATO i koje će dalje doprinositi snaženju demokratije i vladavine prava u našoj državi.

Komentari: 1

Crnogorac zauvijek

18. 07. 2019 - 23:04

Sto se saplices o tu djavolju kovertu, bilo ih je kod svih partija, odlicno se zna i koja velika privatna preduzeca nelegalno finansiraju neke opozicione partije, pa svi cute samo zato sto vsm je cilj Dps, a ne boljitak Vrne Gore. No bitno je da se oreko DK zakuvala kasa i drugo se nista ne vidi. Zapravo - lutate programski i lutate tehnicki od skupone do skupine. Niko nije za koverte bilo cije, ali, zasto vam je to postala matrica za pranje sopstvene nemoci i neznanja da animirste ljude za bolje ideje. To je neki puki sindrom nedefinisanog Becica - nemati valjan prigram ali okomiti se na predsjednika i od toga oraviti cilj. Svasta.
Novi komentar