Nuhodžić: U objavljenim snimcima Roćena nema krivičnih djela

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je kazao je da će policija nastaviti sa saslušanjima povodom objavljivanja snimaka telefonskih razgovora bivšeg ambasadora u Moskvi Milana Roćena.
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 15:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Nuhodzic: U objavljenim snimcima Rocena nema krivicnih djela
screenshot

On je rekao da je policijskom istragom utvrđeno da u objavljenim snimcima nema evidentiranih krivičnih dijela.

„U navedenim radnjama ne postoje elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na zahtjev tužilaštva preduzimaju se policijske mjere i radnje i formiran je predmet na okolnosti nastanka video zapisa i nastaviće se sa saslušanjima i prikupljenjem dokaza u cilju rasvjetljavanja“, kazao je Nuhodžić odgovarajući na pitanje Miluna Zogovića (DF) šta je urađeno povodom objavljivanja snimaka bivšeg ambasadora SCG u Moskvi Milan Roćena i da li je bilo informativnih razgovora.

Nuhodžić je rekao da je zakonita mjera tajnog nadzora i praćenja telefonskih razgovora samo u slučajevima kad ih policija sprovodi po naredbi tužilaštva i suda, na šta je Zogović odgovorio da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u parlamentu čitao SMS poruke poslanika DF-a Milana Kneževića.

"Praćeni su poslanici Skupštini Crne Gore u namjeri da im se podmetne organizovanje atentata. Niko tada nije rekao da je kršen Ustav i zakon, ali kada su se pojavili snimci Milana Roćena odmah je DPS negodovala zbog nezakonitog prisluškivanja", kazao je Zogović.

Nuhodžić kazao je da su evidenti rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala, navodeći da je za pola godine procesuirano 100 članova organizovanih kriminalnih grupa. Nuhodžić je rekao da je nakon kontrola bezbjednosno interesantnih osoba podnijeto 162 krivičnih prijava i spriječeno više od pet likvidacija.

Komentari: 1

xy

18. 07. 2019 - 19:09

"Da se u Crnoj Gori Mevludin nešto usudi da zameri Matiji ili Aleksandru" - reče poslanik Vučurović. Ovakvu bljuvotinu nisam čuo ni od Vojislava Šešelja ili nekog drugog srpskog gibaničara. Velika je sramora ako Vučurović noć provede na slobodi. Tako odvratnog čoveka nikad u životu nisam video ni čuo. Jednostavno ne mogu da verujem šta je izgovorio.
Novi komentar