Medicinska sestra drži bebu kao da je džak, a onda je maltene baca u krevetac (FOTO)

Snimak medicinske sestre Đ. A. iz Zvečanske koja se krajnje bezobzirno ponaša prema jednoj bebi, štićeniku tog centra, šokirao je javnost. Danas je saopšteno i da je zbog takvog ponašanja Đ. A. privremeno suspendovana sa posla
Objavljeno: 18. 07. 2019 - 19:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Đ. A. ulazi u sobu u kojoj su bebe u krevecima, jednom rukom na boku drži dijete, a drugom nešto radi na mobilnom telefonu, što je zabranjeno.

Dijete zatim podiže za ruku, u blizini ramena, krajnje bezobirzno i nebezbjedno i maltene ga baca u krevetac. 

Okreće se zatim prema drugom djetetu i fotografiše ga mobilnim telefonom nekoliko puta, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radi nešto na telefonu.

sestra-2

Sestra privremeno suspendovana

Tim povodom oglasilo se danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je saopštilo je je direktor Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine Beograd u Zvečanskoj, Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ. A. "neadekvatno ponašala prema djeci", donio je rješenje o "privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka".

- Đ. A. je u Centru počela da radi prije tri mjeseca, a na mjesto medicinske sestre došla je preko konkursa za posao - kaže izvor BLica.

U saopštenju Ministarstva za rad navodi se da "briga o djeci predstavlja prioritet", a da ova ustanova godinama "predstavlja primjer dobre prakse u postupanju prema mališanima".

Kako dalje saopštavaju, "svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahtijeva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje".

Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.
 

Komentari: 1

Kod "Boba"

18. 07. 2019 - 23:16

Srbija je Majka... za šizike i kriminalce...
Novi komentar