Poslije detaljnih analiza

Utvrđen tip leukemije od koje boluje Siniša MihajlovićPoslije četiri dana u bolnici i detaljnih analiza utvrđen je tip leukemije od koje boluje Siniša Mihajlović.

Objavljeno: 18. 07. 2019 - 21:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o hroničnoj mijeloidnoj lukemiji ili CML. Ovaj tip leukemije javlja se kod ljudi u kasnoj životnoj dobi, tačnije poslije 50. godine života.

Riječ je o mutaciji u ćelijama, gdje matična ćelija koštane srži stvara preveliki broj leukocita, odnosno bijelih krvnih zrnaca.

Svakako ohrabruju prve vijesti da je bolest izlječiva, ali da sve zavisi ipak od MIhinog organizma.

Ono što je takođe zanimljivo jeste činjenica da Mihajlović ne odustaje od svog trenerskog posla u Bolonji i u svakodnevnom kontaktu je sa stručnim štabom ovog italijanskog velikana.

Podsjetimo, Mihajlović boluje od leukemije i neophodna mu je agresivna terapija.  Niko još nije objelodanio kakvoj će "agresivnoj terapiji" Mihajlović biti podvrgnut.

Njegov dolazak u bolnicu "Sent Orsola" u Bolonji bio je predviđen za utorak, ali se 50-godišnji Srbin iz Vukovara javio dan ranije, pa je hospitalizovan.

"Prilikom obraćanja javnosti u subotu je izjavio da jedva čeka da ode u bolnicu rekavši: 'Što prije odem, prije ću da završim", u saopštenju Mihinog kluba citiraju se njegove riječi.

"Siniša Mihajlović je ponovo održao riječ. U dogovoru sa ljekarskom klupskom službom i doktorima u bolnici 'Sent Orsola', primljen je danas, umjesto sjutra, kako je prvobitno planirano", pisalo je tada u saopštenju.

 

Komentari: 2

Ilija

18. 07. 2019 - 23:43

Drži se majstore. Podrška iz PG.
Anonimus

19. 07. 2019 - 16:31

Srecno junace!
Novi komentar