Potezima i golovima

"Japanski Mesi" oduševljava na treninzima Real Madrida


Osamnaestogodišnji japanski fudbaler Takefusa Kubo, barem prema klipovima sa treninga Real Madrida, odlično se uklopio u novu sredinu i već sada pokazuje raskošni talenat zbog kojeg je gotovo čitava Evropa pokušavala da ga dovede u svoje redove.

Objavljeno: 18. 07. 2019 - 21:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kubo je stigao iz japanskog kluba Tokio FC, a u narednoj sezoni će nastupati za Kastilju, odnosno Realov mladi tim, a s obzirom na to da se radi o jednom od najvećih talenata na svijetu Zinedin Zidan mu je pružio priliku da se odmah pokuša dokazati u prvom timu.

Iako ima samo 18 godina, Kubo se odlično snalazi na treninzima Real Madrida i ne libi se pokazati raskošni talenat koji posjeduje, a prema video snimcima koji su brzo postali viralni na društvenim mrežama, Kubo je nekim svojim potezima oduševio starije i iskusnije saigrače.

"Japanski Mesi" ranije se dovodio u vezu s prelaskom u Barselonu i transfer je bio blizu realizacije, ali ga je u tome spriječila kazna FIFA-e koja se odnosi na transfere mladih igrača, nakon čega se vratio u klub Tokio iz kojeg je kasnije pojačao Real Madrid.

Komentari: 0

Novi komentar