Očekuje se promocija

Faruk Hadžibegić novi selektor Crne Gore?Dileme izgleda više nema- Faruk Hadžibegić je novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 08:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šezdesetjednogodišnji Sarajlija, legenda bordo tima i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, kako Dnevne novine saznaju, dogovorio je sve uslove sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem i u narednih nekoliko dana očekuje se njegova zvanična promocija u crnogorskoj Kući fudbala na Starom aerodromu.

"Hadžibegić je jedan od najozbiljnijih kandidata. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima", rekao je Dejan Savićević prije dvadesetak dana.

Hadžibegić je od marta bez posla, nakon što je napustio tadašnjeg francuskog drugoligaša Red star. Prije toga bio je trener Sošoa, Troe, Gazijantepa, Dijarbakira, Denizlija, Niora, Dižona, Bastije, Arla, Valensijena, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio selektor Bosne i Hercegovine.

Na klupi Crne Gore čeka ga težak posao u tekućim kvalifikacijama za EURO 2020 hrabri sokolovi su nakon četiri odigrana kola na začelju Grupe A sa samo dva boda nakon četiri odigrana kola. Isti učinak imaju i Bugari, Kosovo je osovjilo bod više(ali ima utakmicu manje), Česi su na tri meča sakupili šest bodova, a Englezi nakon dvije utakmice imaju maksimalan učinak.

Hadžibegić će kao selektor Crne Gore debitovati protiv Mađarske u prijateljskom susretu 5. septembra, pet dana kasnije čega ga vatreno krštenje u kvalifikacijama u Podgoricu stiže Češka, na jubilarni 100. meč naše selekcije od nastanka.

Ljubitelji fudbala Hadžibegića pamte kao standardnog člana posljednjeg jugoslovenskog tima ekipe koju je Ivica Osim predvodio na Mundijalu u Italiji 1990. godine.

Tada dvadesetdevetogodišnjem defanzivacu, golman Argentine Andoni Gojkoečea odbranio je posljednji penal u četvrtfinalu i san plavih o polufinalu je raspršen, kao i cijela zemlja u godinama koje su dolazile.

 

Komentari: 2

WOG

19. 07. 2019 - 13:40

E ne može nikako i šezdesetjednogodišnji sad i 29 godina 1990. Ili je 60-61. godište, ili 57-58.
prof.

19. 07. 2019 - 23:11

Dobar stručnjak
Novi komentar