Obavezujuća presuda

Upravni sud poništio rješenje o brisanju Džudo saveza Crne GorePresudom Upravnog suda Crne Gore prihvaćena je tužba Džudo saveza Crne Gore protiv Ministarstva sporta i mladih, koje je nezakonito donijelo rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 08:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Džudo saveza, presuda je obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, tj da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez sa 58-godišnjom tradicijom.

“Nemjerljiva šteta koja je nanijeta ugledu džudo sporta na nacionalnom i međunarodnom okviru zasigurno je posledica neodgovornog i nesportskog djelovanja Ministarstva sporta i mladih na čelu sa ministrom Janovićem. Dakle samovolja i oholost bez pravnog utemeljenja, nepoštujući zakon oni rade šta god hoće: brišu, osnivaju, registruju klubove, savez, bez pravno validne dokumentacije. Stoga će nam biti vrlo teško sanirati nesagledive posledice tog javašluka u veoma važnoj predolimpijskoj godini, ali smo sigurni da ćemo sportistima vratiti vjeru u uspjeh”, ističu iz Džudo saveza Crne Gore.

presudadzudosavez

 

Komentari: 6

Maj geri

19. 07. 2019 - 09:16

A šta će sad na ovo reći Janović?
???

19. 07. 2019 - 10:50

Ministar Janovic je potpuno u pravu.Dzudo savezu je ministarstvo bilo kao krava muzara.Mozda pravno nije regularno ali ovi sto vode dzudo savez su bili drzava u drzavi.Ali naleceli su na tvrd orah.I oni i mnogi drugi savezi.Jos jace Janovicu.
Djuro

19. 07. 2019 - 14:15

Po skandalozno donešenim presudama, u zadnjih nekoliko slučajeva postavlja se logično pitanje, da li je nama potreban upravni sud i koje su njegove nadliježnosti??? I kako pobiti njegove odluke??? Jer ispade da svako ko umisli da je u pravu on se obrati upravnom sudu i tamo mu neki nazovi sudija izda potvrdu da je u pravu. Pa dokle više tako??? Upravni sud nam vrijeđa inteligenciju.
rajko

19. 07. 2019 - 15:15

Nije samo to problem. Klubove su pojedinci privatizovali sa milionski vrijednim nekretninama,a to je bilo vlasnistvo opstine i drzave,bez ikakvog ulaganja i bez para. To je omogucio novi zakon o sportu- potpuno vanpravno i vanustavno.Tek ce sada biti problema,a poceli su u fk Bokelju iz Kotora,ljudi su poceli da se bune odakle par njih vlasnici nekretnina kluba koji postoji 100 godina- imate redom ovakve probleme
Markoni

19. 07. 2019 - 17:34

Je li moguce da se ovim lopovima uz Dzudo saveza ne moze stati na kraj?Vala su se napljakali para, zna cijela Cg
Mišo bebisiter

19. 07. 2019 - 22:27

Nema zime za džudo, onaj iz Cistoce će dići to na nivo, to je stručnjak za sve, kante za smece nabavlja za 50e, a prikazuje da ih je platio 500e. Domaćin je tokom
Novi komentar