Močnik: Slovenija se snažno zalaže za politiku otvorenih vrata

Crna Gora i Slovenija imaju odlične bilateralne odnose i izuzetno konstruktivan politički dijalog na najvišem nivou, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Slovenije u Podgorici Mitje Močnika.
Objavljeno: 19. 07. 2019 - 12:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Naše dvije države imaju odličnu ekonomsku saradnju. Preko 150 slovenačkih kompanija je prisutno u Crnoj Gori u svim sektorima. Takav nivo ekonomske saradnje je potvrda našeg partnerstva“, kazao je premijer Marković ambasadoru Močniku kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

 

Ambasador Močnik je pohvalio napredak Crne Gore i istakao važnost politike proširenja Evropske unije. On je kazao da se Slovenija snažno zalaže za politiku otvorenih vrata te da će i dalje podržavati Crnu Goru na putu evropskih integracija. Sagovornici su se saglasili da je evropska perspektiva Balkana izuzetno značajna za stabilnost i prosperitet regiona.

 

Predsjednik Marković je kazao da je Crna Gora posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende i sporvođenju sveobuhvatnih reforma u cilju postizanja pune spremnosti države za punopravno članstvo u EU.

 

Komentari: 0

Novi komentar