Nakon potpisivanja novog četvorogodišnjeg ugovora

Vučević najskuplji Evropljanin u NBA

Naš Nikola Vučević naredne sezone u Orlandu u NBA ligi zaradiće 28 miliona američkih dolara, po čemu će biti 22. igrač po visini zarade na svijetu. Radi se o svoti od 24 miliona eura.
Objavljeno: 19. 07. 2019 - 16:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Upravo u prvoj godini novog četvorogodišnjeg ugovora, koji je potpisao početkom mjeseca, slavni centar iz Bara će zaraditi najviše novca. Uprava Orlanda je insistirala, a Nikola prihvatio, na takvoj strukturi ugovora da se radi o postepeno opadajućoj svoti. Tako će u četvrtoj godini ugovora naš reprezentativac zaraditi 22 miliona dolara. Razlog za to je želja i kluba i Vučevića, da Orlando dobije dodatni prostor u budžetu za angažovanje igraća u godinama pred nama.

Detaljnu listu plata igrača za narednu sezonu već je objavio američki ESPN. Ona je otkrila da je Crnogorac najplaćeniji Evropljanin i igrač koji ne dolazi iz SAD za nastupajuću sezonu najjače lige svijeta.

U rangu Nikoline plate je, na primjer, zarada velike zvijezde Pola Džordža po ugovoru u Los Anđeles Klipersima (30.6 miliona dolara). Najbolji igrač prethodnog NBA finala Kavaj Lenard, superstar koji je takođe potpisao za Kliperse, zaradiće 32.7 miliona dolara na 11. je mjestu zarada u ligi. Te svote najbolje svjedoče, koliko Orlando cijeni Vučevića i koliko je Nikola bitan u dugoročnim planovima tima sa Floride.

Kada su igrači na istoj poziciji “petice” u pitanju, niko naredne sezone neće zaraditi više od Vučevića u NBA! Samo će Al Horford iz Filadelfije imati istu platu. Više od 35 miliona dolara naredne sezone zaradiće samo Šestorica igrača, a svaki od njih je istinski superstar moderne košarke. Najveći ugovor u NBA Imaće plejmejker Golden Stejta Stefon Kari 40.2 miliona dolara za narednu sezonu. Iza njega su takođe bekovi Kris Pol iz Oklahoma Sitija i Rasel Vestbruk iz Hjustona, sa istom platom od 38.5 miliona dolara.

Četvrto i peto mjesto dijele Kevin Djurent (Bmklin) i Džejms Harden (Hjuston) sa 38.2 miliona dolara. Interesantno. Djurent je tu platu dobio u Netsima iako je velika vjerovatnoća da naredne sezone neće igrati zbog teške povrede Ahilo ve tetive, makar u regularnom dijelu, prije plej-ofa. Tek na šestom mjestu je Lebron Džejms superstar Los Anđeles Lejkersa. Njegova struktura ugovora tako je postavljena, da dozvoljava slavnom klubu više prostora u budžetu. Slavni centar Lejkersa Entoni Dejvis tek je na 36. mjestu sa 27,1 milion dolara za narednu sezonu…

Komentari: 0

Novi komentar