Simović sa ambasadorkom SAD Rajzing Rajnke

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.
Objavljeno: 19. 07. 2019 - 17:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima. Potpredsjednik Simović i ambasadorka Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata.

Potpredsjednik Simović je prezentujući mjere koje je Vlada Crne Gore uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja, istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i ambasadorkom Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori. Kao posebno atraktivna investiciona polja potpredsjednik Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu.

Ambasadorka Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda. Ambasadorka je dodala da treba nastaviti rad na unapredjenju poslovne klima koja bi omogucila veće prisustvo  američkih investitora, što je jedan od njenih priroteta, navodi se saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar