Tači objelodanio ko još ide u Hag osim HaradinajaPredsjednik Kosova Hašim Tači izrazio je danas žaljenje zbog ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji je zbog poziva tužilaštva specijalnog suda za ratne zločine OVK odlučio da napusti funkciju.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 19:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Poštujem njegovu odluku i kao predsjednik Kosova vas uvjeravam da ću djelovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, a o odlukama će građani biti obaviješteni blagovremeno", napisao je Tači na svom Facebook nalogu.

On je istakao da vjeruje u "nevinost" takozvane OVK i visoke moralne vrijednosti "vojnika slobode".

"Ni vrijednosti naše slobode, ni rat OVK niko ne može da naruši", naglasio je Tači.

U Hag ide i Zirapin

Pored Ramuša Haradinaja, Specijalni sud za zločine OVK u Hagu pozvao je danas na saslušanje i Bisljima Zirapina, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika predsjednika Tačija.

Informaciju da je i Zirapi pozvan na saslušanje od Specijalnog suda, medijima je saopštio Tači, prenijela je Koha.

"Nažalost sam saznao da je Specijalni sud pozvao na saslušanje i bivšeg načelnika štaba OVK, Bisljima Zirapina, koji je moj savjetnik", rekao je Tači.

On, međutim, nije objasnio da li je njegov savjetnik pozvan kao svjedok ili kao osumnjičeni u Hag.

Tači je rekao i da je Specijalni sud pozvao još neke bivše oficire OVK, ali nije pominjao njihova imena.

Inače, Specijalni sud je do sada pozivao mnoge bivše pripadnike OVK na saslušanje kao osumnjičene ili kao svjedoke, a Haradinaj je, za sada, prvi lider stranke i politički predstavnik prištinskih institucija.

 

Komentari: 4

Malisor

19. 07. 2019 - 21:56

Borili su se i izginudili za opstanak u norbi protiv fašisoidne srpske vojske,paravojske,policije...i ostalih svezosavskih srba do četnika! Zamislite da sada našu NOB- u nazivsmo "takozvsnoma" ,ili Paleszinski odl.pokret(PLP)- "takozvanim,ili ABiH koja se borila protiv istog ahresora-srpskog imperijalizma i četničkog noža. Da li dalje da nabrajamo? Zar se ne stide novinari nazivati OSLOBODILAČKE POKRETE i VOJSKE- "takozvanim"? Đe je crnogorski antifašizam kojim se dičimo .dok rukovodioci državni polažu cviječe? Kojeg li licemjerstva sa samim sobom! Svakome narodu sloboda ,a agresorima... put pod noge u svoje vukoj....
Niko

20. 07. 2019 - 00:37

Sve je to tačno, ali je narod podijeljen etnički i postoje informacije o zločinima sa obije strane, tako da običnom čovjeku u CG nije lako tačno prosuditi, a pogotovo ne kad iz srpskih medija stalno stižu informacije o zločinima OVK. Srpska propaganda je jaka, ima ih mnogo i iz svih grla plaču o njihovoj ugroženosti.
Objektivni

20. 07. 2019 - 02:44

Ne sude njima zbog borbe protiv agresora i borbe za oslobodje je. Ona nije upitna sude im sto su u toj borbi neki ljudi napravili i zlocin. Ato sto se botio us slobodu ga ne abolira od zlocina , sko ga je ucinio. Uostslom tu je sud , tuzioci , advokati , svjedoci i jedne i druge strane. I presudice se onako kako treba. Ne sudi se ovdje borbi vec pojedincima . Ne zanima me je li neko u OVK ili JNA... Ako je bilo ko napravio zlocin , neka odgovara .
SA ZAPADA

20. 07. 2019 - 08:38

Nigde toliko ne viđoh ,,KOMANDANATA ,,kao na KOSOVO i METOHIJU , svaki drugi KOSOVAR je neki KOMANDANT
Novi komentar