Kako su srpski policajci isljedjivali Samira Rastodera (VIDEO)

Portal Standard je objavio ekskluzivni snimak višesatnog isljeđivanja urednika ovog portala Samira Rastodera u Srbiji.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 00:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uprkos tome što je prošlo gotovo dva mjeseca od kako je Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici tražio od NCB Interpola u Beogradu da hitno provjere slučaj privođenja i maltretiranja novinara Rastodera u policijskim prostorijama u Kraljevu i pojasne po kom pravnom osnovu je to učinjeno, odgovora još nema.

Urednik portala Standard uhapšen je krajem maja u Srbiji, nedaleko od Kraljeva, tokom obavljanja radnog zadatka, nakon čega su ga službenici srpske policije i agenti BIA maltretirali punih šest sati, isljeđivali i skidali do gole kože.

Pušten je tek uveče, nakon što je uredništvo portala crnogorskoj policiji prijavilo da je nestao, odnosno da je bio na radnom zadatku u Srbiji i da se satima ne javlja na telefon. Portal Standard juče je objavio snimak na kome se čuje kako četvorica muškaraca isljeđuju Rastodera. Uredništvo portala navelo je da im nije poznato ko je i na koji način napravio snimak.

- Njegova autentičnost je nesporna za urednika Rastodera, koji je u momentu nezakonitog hapšenja bio na novinarskom zadatku. Prilikom saslušavanja agenti i inspektori nijednom nijesu pomenuli ime Saše Sinđelića kao eventualni razlog isleđivivanja – navode, između ostalog, na tom portalu.

 

Komentari: 5

LIKI

20. 07. 2019 - 06:52

A koga briga za njega i njegov portalcic....Svaka macka podgoricka sa instagrama je bitnija i pracenija....
CNN

20. 07. 2019 - 12:30

Ne samo to, nego Svetosavci imaju prava nama sto hoce a mi prema njima samo servilno i duvanje u D...unav punih kapaciteta.
Mlitava drzava bez hrabrosti

20. 07. 2019 - 19:16

Bez odgovora, bez protesta, bez casti. Drzava ako je drzava, MORA da stiti svoje gradjane van svojih granica. Da je Pravoslavna Talibanija(Srbistan) ovo uradila jednom Bugarinu, Rumunu a da ne pricam Austrajncu ili Njemcu, dobili bi propisnu PACKU od tih drzava i korali bi da objasne razlog zbog kojeg srbijaski GESTAPO privodi njihovog gradjanina. A od Crne Gore? Nista. Jer je za neke to "samo" jedan covjek.
Bihorac

20. 07. 2019 - 06:54

Novinarski posao nije lak ako će da ga radi ovako. Milomiru Mariću je puno lakše (saradnik srpske tajne službe) ,dok je "našima zabranjeno" da budu saradnici i plaćenici . Zato je kod nas tzv "nezavisno" novinarstvo na visokoj ceni... (Nećemo valjda verovati da i naša cg-služba nije bila obaveštena da g.M.Rastoder putuje u bratsku državu i da to ne znaju srpske agenture? Bilo bi glupo... No,priča je izazvala pažnju i ...ušla u "rijaliti program". To što si ga skinuli golog u ljetnjem periodu,ništa ne znači.(lmali su što i videti kod tog Bihorca pa su ,u nevjerici,skinuli ga još koji put). Nadajmo se da će naši novinari početi direktno izveštavati sa svjetskih ratišta i dokazati svoj avanturistički(novinarski) duh...
Nista ne znaci, Bihorac?

20. 07. 2019 - 19:21

Ajde ne pricaj gluposti, casti ti. Imao Rastodere sto da "pokaze" ili ne to nije bitno. Sto je ovdje bitno je povreda njegovih ljudskih prava i kriminalno ponasanje Srbijanskog Gestapoa. Ta kriminalna organizacija (mafija u sluzbi Velje Srbstva!) moze da radi sto hoce sa njihovim gradjanima a sa nasim ne moze i ne smije. Da ima drzave, reakcija bi bila veoma snazna.
Novi komentar