Đukanović: Uvjeren sam da će Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji uspješan rad.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 09:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ovaj veliki praznik prilika je za podsjećanje da je klica nove vlasti utemeljena na antifašizmu, državnoj vertikali savremene Crne Gore, zametnuta u Beranama.

Narod Beranskog kraja, sa svojim najviđenijim prvacima, u svim odsudnim etapama za slobodu i nezavisnost Crne Gore, uvijek je bio u prvom stroju, ispisujući najslavnije stranice njene istorije. Na tim čvrstim temeljima obnovili smo državu demokratskim putem na referendumu održanom prije 13 godina po najvišim evropskim standardima, danas članicu NATO, u poodmaklom pregovaračkom procesu za članstvo u EU, koja je pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti, sa učvršćenim multietničkim skladom i dinamičnim ekonomskim i demokratskim razvojem.

Berane sa svojim ljudima i resursima u svemu tome ima svoje zapaženo mjesto i ulogu. Uvjeren sam da će valorizacijom tih potencijala, uz konstruktivnu saradnju centralne i lokalne vlasti, Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu na dobrobit svojih građana i cijele Crne Gore“, naveo je Đukanović. 

Komentari: 2

Ne ponovilo se

20. 07. 2019 - 10:11

Moj presjednice u BERANE nam nije istalo nista osim rijeke LIM i starog AREODROMA, grad je isti kao poslije oslobođenja 1944 . sve je odselilo ,samo rade POSTA, OPSTINA, KOMUNALNO, I BOLNICA
Miso

20. 07. 2019 - 11:49

Eto vam vlasti u Beranama, pa tamo krivce trazite. Glasali ste ih.
Novi komentar