Prva reakcija srpskog predsjednika na ostavku Haradinaja

Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da reaguje smireno, odmoreno i bez euforije nakon poziva Haškog tribunala da sasluša kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kao osumnjičenog za ratne zločine.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 11:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da ostavka Haradinaja na mjesto predsjednika kosovske Vlade zbog poziva na saslušanje "politički trik" koji može da dobije još veću popularnost i da "pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno cjelovito Kosovo, a svi ostali "nedostojni vođe koji ih vodi u svijetlu budućnost".

"Naša su predviđanja da će otići sljedeće nedjelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati čak i ako bi pokušali da pronađu nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć", rekao je Vučić.

 On je kazao da se želi obezbijediti ubjedljiva pobeda "najtvrđoj albanskoj opciji" na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu.

 

Komentari: 3

Karpati, priznajte KOSOVO!

20. 07. 2019 - 14:52

Bio trik ili ne, Srbijica MORA da pregovara sa Kosovarima o " priznanju Kosova", sve drugo što srbijanski mediji i četničko-ljotićevski tabloidi piskaraju, to je obična laž, zamagljivanje očiju i mozga srbijanskom zatucanom narodu i Crnogorskim posrbicama!! Demokratska, nezavistna Republika Kosovo, traži i pregovara već godinu dana SAMO o" PRIZNANJU KOSOVA OD STRANE SRBIJE", ništa drugo!! Srbija i Crnogorski posrbice treba da prestanu o lažima po pitanju Kosova jer radi se samo o priznanju Kosova, ništa drugo! Haradinaj je momentalno otišao, ništa strašno, na njegovo mjesto ima već drugi Kosovar koji 100% traži isto od Srbijice kao šoku Haradinaj! Vučić, Vulin i 160 kila slanine- Šešelj, priznajte odmah Kosovo, i eto mira poslije 100 godina ( srbijanskih muka) na Balkanu!!
Bokser Janko

20. 07. 2019 - 15:16

Koji su ovo hipnotizeri!? Imali su, za javnost Srbije, vanrednu śednicu zajedno sa onim iz Rep Šumske, poslije koje su prezentovali zaključke - par zaglupljujućih rečenica za široke srpske mase. Ništa. Nula. Nihil!
Mio

20. 07. 2019 - 22:09

Srbija je kamen spoticanja celoga Balkana, politika srpska veruje da svi narodi Balkana moraju da budu saglasni sa srpstvom! SRpska ideologija je bolesna, Kosovo moraju priznati, ustvari oni racunaju na Rusiju da ce im pomoci u sledecem ratu (ako ga bude) da povrate Kosovo samo se ne pitaju da 1.8 miliona albanaca sigurno nece biti saglasni i jedan novi rat je na vidiku! Ustvari srpska politika se duhovito sprema za neki novi rat jer 20 tenkova koji su zaustavljeni na granici u Rumuniçji nisu igracjke i pitanje je protiv koga bi ratovali ili od koga da se brane kada ionako su okoljeni NATOm!
Novi komentar