Šćekić: Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 13:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uredno se, kako je rekao, izmuruju obaveze po osnovu poreskog duga.

“Lokalna vlast u prethodnom periodu je naslijedila ogromne dugove. Ali sa jednim domaćinskim i odgovornim odnosom prema finansijama, svakako i sa saradnjom s Ministarstvom finansija, generalno sa Vladom Crne Gore, uspjeli smo da sve te dugove saniramo na jedan ozbiljan i kvalitetan način”, rekao je Šćekić za Radio Crne Gore.

Dugovanja su, kako kaže, i u preduzećima kojima upravlja Opština svedena na održiv nivo.

Zastupljen je i odliv "nepotrebnih sredstava iz budžeta".

Značajno je poboljšan i priliv sredstava.

“Naplata svih tih obaveza od unazad pet, šest godina, povećana slobodno mogu reći negdje sto i više odsto. Tako da smo kroz neke nove prihode, sredstva, sva ona zaduženja iz prethodnog perioda uspjeli da saniramo, da ne idemo u neke projekte i zahvate koji bi nas doveli u nova zaduženja”, rekao je Šćekić.

Dodaje da novih zaduženja nema, ali ima veoma značajnih projekata koji su uz podršku državnih i međunarodnih institucija realizovani.

Mnogo je, rekao je on, urađeno na putnoj infrasktrukturi, ali i izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.

Rekonstruisan je i gradski vodovod, a urađeno je i nekoliko seoskih, što će od Berana stvoriti vrlo urbanu i kvalitetnu sredinu za život.

Komentari: 4

GRAĐANSKI

20. 07. 2019 - 13:36

Aha, a - koliko je tvoja "nacionalno divna i tolerantna" retorika doprinijela onom prebijanju i paljenju trgovine onoga Hrvata, tvojega sugrađanina i suśeda a mještanina beranskoga naselja???
GRAĐANSKI

20. 07. 2019 - 14:04

Aha, a - koliko je tvoja "nacionalno divna i tolerantna a Ristova" retorika doprinijela prebijanju i paljenju trgovine onoga Hrvata, tvojega sugrađanina i suśeda a mještanina beranskoga naselja???
GRAĐANSKI

20. 07. 2019 - 14:04

Aha, a - koliko je tvoja "nacionalno divna i tolerantna a Ristova" retorika doprinijela prebijanju i paljenju trgovine onoga Hrvata, tvojega sugrađanina i suśeda a mještanina beranskoga naselja???
Pečičanin

20. 07. 2019 - 15:41

Sve rečeno zavijeno u rukavicama kada su u pitanju finansije, a projekti kao što je gradski vodovod i putna infrastruktura ogledalo su vašeg neznanja i nesposobnosti da išta uradite kako valja i u interesu građana Berana.
Novi komentar