Predsjednik Kosova poručio

Tači: Borba OVK zauvijek ostaje čista i pravedna

Hašim Tači i Kadri Veselji na svojim Fejsbuk profilima reagovali su povodom poziva Specijalnog suda upućenih nekolicini bivših pripadnika OVK.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 20:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tači je napisao da je borba "OVK bila i da će zauvijek ostati čista i pravedna" i da su Jakup Krasnići i drugi koji su pozvani od strane Specijalnog suda "štitili narod tako što su se borili protiv neprijatelja do oslobođenja zemlje", prenosi RTK 2.

Veselji kaže, poslije poziva bivšem portparolu OVK Jakupu Krasnićiju i bivšem članu vrhovnog štaba Sokolju Bašotu, da je to udarac za njegove drugove, OVK i njihovu borbu.

"Uvjeren sam da će se oni opet vratiti nevini i ponosni jer je pravo bilo i ostaje na našoj strani, a mi smo bili na pravoj strani istorije", napisao je između ostalog Veselji, prenosi RTK 2 pozivajući se na Gazetu Ekspres i Košev.

Komentari: 8

Bravo OVK!

20. 07. 2019 - 20:58

OVK se borila junački protiv genocidne vojske Srbije! Da nije bilo hrabre kosovarske vojske, Srbija bi napravila genocid na Kosovu kao u Bosni! Srbima ne treba nikada više dozvoliti da imaju bilo kakav uticaj na Kosovu ili bilo kojoj zemlji na Balkanu! Kosovo treba da pokrene pred medjunarodnim sudom pitanje genocida nad albanskim narodom i traži veliku odštetu za uništavanje čitave infrastrukture na Kosovu! Takodje Evropa i Amerika trebaju već sada da postave UN, plave šlemove, na granicama Sandžaka i Vojvidine, jer Srbija se masovno naoružava i hoće da vojno spriječi nezavisnost Sandžaka i Vojvodine!! Srbija mora da se svede na njene jedine i prave granice od Beogradskog pašaluka, i tek tada biće mira na Balkanu!!
"Junačka borba"

20. 07. 2019 - 22:16

Nidje se pomolit nijesu smjeli od srpske vojske, ali nidje. Uzalud im je bila NATO pomoć. Razmiljeli su se po kosovu i slikavali tek kad se i poslednja srpska jedinica povukla i nakon toga pobili oko 400 civila. Sami ili uz pomoć NATO-a, to je već nagadjanje. Ubijali ste i djecu od 8 godina automatima iz auta dok su u redu čekali ispred kioska brze hrane. To je junaštvo OVK. No ništa nije završeno, zar ne.
Mirko

20. 07. 2019 - 22:30

Samo se vi samoohrabrujte. Znate vi dobro da se Srbija ne naoružava ni zbog Vojvodine ni zbog Sandžaka, nego zbog Kosova. A što ste mislili, da vam ga poklone ili da budete država. Znate da jednostavno nije moguće. Privremeno i neko vrijeme, da, ali svakako ne zadugo. Baš je logično da vam se pokloni petina teritorije i to one na kojoj je Srbija nastala i ima 1000 manastira i crkava, a vi ni jednu zidinu stariju od 50 godina. I još velite, vaše!?
Mio

20. 07. 2019 - 21:20

Albanski narod sa Kosova je branio svoju cast umesto da klekne srpstvu koje je nista drugo negoli banditsko i koje nadam se vremenom ce samo da se smanjuje jer zlo treba izbaciti iz svakodnevnice i zagrliti dobrotu i postenje covecnosti!
Miloš

20. 07. 2019 - 22:22

Ništa vi branili nijeste. Vi ste samo sprovodili naredbe NATO, pucajući na Srbe širom Kosova, kao i na pripadnike vojske i policije, da bi NATO dobio izgovor da bombarduje Srbiju. Vidjeli smo i vaše, a i NATO junaštvo. Nije to bilo prije 200, nego prije samo 20 godina. Cilj je bio okupacija Srbije, ali je zahvaljujući junačkoj srpskoj vojci, NATO okupirao samo Kosovo. Ali niko nije rekao da je stvar završena. Bili su na Kosovu i 500 godina, pa su ga Srbi vraćali. Dakle, silom oteto, pravo je i logično da na isti način bude i vraćeno, zar ne.
UPRAVO ovako

21. 07. 2019 - 20:16

Albanska čast -trgovina narkoticima ,bijelim robljem ,oružjem .Šta će njima zemlja koju ne rade .90#zemlje leži neobrađeno.Oni je ne osjećaju.Ne grije me ,uopšte,nadolazeće vrijeme
Zivjela Crna Gora i Srbija

20. 07. 2019 - 22:56

Svakom iskonskom Crnogorcu je kosovski zavjet u genima.Ne damo te zemljo Nemanjica i Obilica.
Ma da zivi

21. 07. 2019 - 13:26

I Srbija i Cg. Vraticemo Kosovo kad nas ti budes predvodio a bojim se da to znaci NIKAD. Pokri se po usima i ne mlati vise.
Novi komentar