Saopšteno iz Uprave policije

Uhapšen policajac zbog pokušaja ubistva Novosađanina

Policajac Danijel Živković uhapšen je danas zbog sumnje da je pokušao da ubije Novosađanina Stefan Abrlića (30), saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 21:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nedugo nakon izvršenog krivičnog djela, policija je došla do saznanja koja su ukazivala da je D.Ž. pokušao ubistvo i započela potragu za njim.

„Sumnja se da je D.Ž. juče, 19.07.2019. godine, oko 02,40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci Win u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu S.A, nakon čega se udaljio sa lica mjesta“, kazali su iz UP.

Nakon brze rekacije policije osumnjičeni je uhapšen u kratkom roku. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

„Policijski službenik D.Ž. je, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom djelu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavijesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo“, istakli su iz UP.

Osim što je uhapšen, protiv D.Ž. će biti iniciran i disciplinski postupak.

Komentari: 2

kotor

21. 07. 2019 - 00:13

nije Žižic vec Živković
41733

21. 07. 2019 - 06:22

Kako da prijavi samog sebe kad je radio kao obezbjedjenje
Novi komentar