Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi poručio

General Volters: Crna Gora je saveznik kojeg cijenimo

Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi general Tod D. Volters, koji je prethodnih dana boravio u Beogradu u sklopu posjete regionu, u intervjuu za “Blic” govorio je o saradnji srpske vojske i NATO-a, projektima na kojima sarađuju i globalnim izazovima. U intervjuu je govorio i o Crnoj Gori.
Objavljeno: 20. 07. 2019 - 21:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na pitanje novinara Blica na koji način Crna Gora, kao zemlja sa najmanjom vojskom u regionu doprinosi NATO-u, Volters je odgovorio jasno.

''Crna Gora je saveznik kog jako cijenimo, sa jednako jakim glasom u oblikovanju odluka na nivou Saveza. Crna Gora pruža značajan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti i učestvuje u raznim misijama i vježbama NATO-a. Istovremeno, drago nam je što Crna Gora povećava svoja budžetska izdvajanja za odbranu, s jasnim planom da do 2024. ulaže 2% BDP-a u odbranu'', kazao je on i dodao:

''Pored toga, naša misija za zaštitu vazdušnog prostora osigurava bezbjednost vazdušnog prostora Crne Gore, uz avione iz Italije i Grčke. Kako NATO može da računa na Crnu Goru, tako i Crna Gora može da računa na NATO. Vojska Crne Gore je dobro obučena i spremna i dijeli vrijednosti evroatlantskog mira i stabilnosti i posvećena je tom cilju'', poručio je on.

Komentari: 7

Mio

20. 07. 2019 - 21:39

Crna Gora je ponosna sebe i nasla mesto sebe na ovoj zemaljskoj kugli umesto da bude srpski sluga kao sto je bila, jos da se oslobodi SPC banditizma! Crna Gora je ustvari trn u oko Srbiji jer jedini izlazak na more koje je mogla racunati je preko Crne Gore da bi bila povezana sa Rusijom! Propast Srbije je neminovan ili ce sa Evropom ili nesttai za nekoliko decenija jer nr1 okruzena NATO-m i drugào ona je ratovala sa svima osim Rumunijom ali stvari se zaostravaju jer su ruski tenkovi blokirani u Crnom moru i situacija sa timockim rumunima im je trn u oko sto ce i oni priznavati Kosovo Republiku kao sto su to uradii i mala Crna Gora! Crnu Goru poznajem dosta dobro: ekskurzija+ vojska (Danilovgrad, Podgorica)+ zavrsavanje bazena u Kotoru i Hitela u Niksicu Onogost ZIVELA CRNA GORA
Izlazak na more

20. 07. 2019 - 22:36

Crna Gora je odvojena od Srbije na pokradenom referendumu i protiv većinske volje naroda, pod američkim pritiskom. Ujedinjenje svih Srba, dakle i Crne gore je istorijska nužnost. Srbiji svakako istoriski i pripada teritorija sjeverne Albanije koja je stvorena voljm bivše Austro-ugarske, upravo da bi se štetilo Srbiji. No ničija do zore. Što je oteto oma se vratiti.
GRAĐANSKI

21. 07. 2019 - 08:03

Mainaj se Śeverne Albanije - no, ako ti basta (za začetak) skokni do na Kosovo! Mainaj se srbovanja po portala, kafana, pokajanja, ... - pušku u ruke i u boj sa (što bi vi Srbalji rekli) Šiptarima! Nešto ne koporete! Ne bogomi - znate lijepo da vi se odbranom "tamo vaše kolevke" može dogodit da tamo "junački" poginete! No, bolijest je svačija - a, može bit da ka "božji narod" čekate da vam Bog vrne Kosovo, bez opaljenoga fišeka (metka)?! Pogledaj se u zrcalo i neka te sram bude - śediš doma i pišeš "junačke" komentare, a pripadnik si jedine nacije na planeti koja u III mileni(j)umu izgubi svoju cca 15% svoje teritorije i to još svoju "kolevku", a da repom ne mrdnuste više no potonje kukavice! Makse sa portala i skokni u japanke na more - do tamo i na tu bandu ti nije potrebito naoružan oditi i boj biti !!! More je za pitome ljude, ka što si ti, a ne za ljute ratnike, ka što nijesi ti !!!
Izlazak na more

21. 07. 2019 - 09:40

Prstom ne mrdnusmo!? Pa ko je ratovao protiv NATO 1999 godine. Jesmo li se predali ili obrukali NATO ka niko dotad. Sami protiv najvećeg vojnog saveza u istoriji i ne da nijesu smjeli i mogli ući na našu teritoriju, nego se ni spuštit nidje ispod 15000 metara. Slava srpske vojske u tom ratu se može porediti sa onom iz prvog sv. rata. Krajnji cilj NATO, okupacija Srbije se sveo na okupaciju samo jedne petnestine. Ni to im ne bismo dali da nijes počeli bombardovanje škola, bolnica, mostova, vozova, auobusa. U svojoj nemoći i očaju bombardovali su i bolnicu "dragiša mišović" u Beogradu. Hitler je nije bombardovao aprila 1941! Oni jesu. Slava junačkoj i pobjedonosnoj srpskoj vojci u ratu 1999. godine! Okupacija Kosova je privremena i nije prvi put da se okupira dio teritorije. Kosovo će biti oslobodjeno u to nema sumnje.
Pitanje GADJANSIzlazak na more

21. 07. 2019 - 09:44

Kakvimovo hijeroglifima ti pišeš. Pola ti se teksta pročitati ne moše. Miješaš ekavicu i ijekavicu. Pišeš Severna Albanija. S čim si ovo pritisnuo ovo slovo "S". Kakve su ovo crtice i škrabotine. Koji je tebi maternji jezik uopšte, koje je ovo pismo...?
danilo s.

21. 07. 2019 - 12:28

@ Izlazak na more - Vi možete samo da se nadate i molite Višnjega da vas pusti da izadjete iz vaše gluposti, laži i neznanja. I vi se našli da pričate o kradji i otimanju? Da imate imalo obraza, vi bi - poslije 1918 i zločina u toku Božičnjeg ustanka - molili CG za oproštaj.
Objektivni

20. 07. 2019 - 22:58

Mozete zamisliti novinara Blica , poslije odgovora :) . A sad jos citaoci u Srbiji moraju to da procitaju. Inace bi ovakav odgovor sakrili da ga je dao nekom nasem mediju. Mada ni Vesti i Dan ( posebno ) bas ne bi bile odusevljene odgovorom .
Novi komentar