Đukanović: Šavnik simbolizuje postojanost Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. jula – Dana opštine Šavnik, predsjedniku Opštine Mijomiru Vujačiću, predsjedniku Skupštine opštine Jugoslavu Jakiću, odbornicima, svim građanima Šavnika i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.
Objavljeno: 21. 07. 2019 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Šavnik sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, kao i cijeli Durmitorski kraj, simbolizuje postojanost Crne Gore, utemeljenu na slobodarstvu od iskona, i antifašizmu kao trajnoj istorijskoj vertikali. Na tim čvrstim fundamentima Šavnik je davao i daje izuzetan doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti, kao i afirmaciji naše države, uvažene članice NATO, zemlje na pragu EU, koja je pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti.

U takvom stabilnom državnom okviru, vlast na svim nivoima mora uložiti dodatne napore za stvaranje materijalnih i drugih pretpostavki za kvalitetniji život naših građana, i u Šavniku, i širom Crne Gore", naveo je Đukanović.

 

Komentari: 4

Njaka

21. 07. 2019 - 11:36

U pravu je, Šavnik simbolizuje Crnu Goru. Svi glasaju DPS, a posle kukaju što im otimaju rijeku isti ti za koje glasaju
Igor

21. 07. 2019 - 13:42

Bravo. Kratko, jasno i apsulutno tačno.
MI I POTENCIJALI

21. 07. 2019 - 12:34

Šavnik ima resurse i potencijale. Tu frazu posebno često slušamo poslednjih 30 godina. Pa šta, imalismo ih kroz cijelu istoriju i ništa. Kakve prirodne resurse i potencijale ima npr. Japan. Šta uopšte znači to "imamo potencijale i resusrse". Kroz istoriju dio tih potencijala u Crnoj Gori su valorizovani samo dok smo bili dio Kraljevine Jugoslavije i nešto u komunističkoj SFRJ. Poslednjih 30 godina -NIŠTA:
ŠAVNIK JE...

21. 07. 2019 - 14:06

...Crna Gora u malom. Većina stanovnika je otišla ili odlazi, infrastrukture u jadnom stanju, niotkud mu se doći ne može, a i kad se dodje ista slika. Fabrika nema niti novih radnih mjesta, nezaposleni su gotovo svi koji bi radili, s vremena vrijeme navrati neki tajkun da bi uništio neku rijeku, šumu i sl.,kad dodju izbori listom se glasa DPS, ono po logici vlast su - a vlast može nešto promijenit, a vlasti to ni napamet ne pada 30 godina. Zašto? Pa njima je super i ovako, Amerika dijele pare, koverte, zemljišta, hotele, fabrike, školuju djecu u inostranstvu, kad odu u penziju dovedu svoje dijete na svoje mjesto. A nama istu priču, mi smo najbolji u regionu i super vam je. Ono kao da smo mislijepi, gluvi i ćoravi. No istini za volju bolje i nezaslužujemo kao narod-davno su rekli da je vlast ogledalo naroda.
Novi komentar