Nestvaran razgovor američkog predsjednika i dobitnice Nobelove nagrade

"Ubili su mi mamu i šestoro braće"; Tramp: Gdje su oni sada? VIDEO

Donald Tramp izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama zbog svojih pitanja tokom razgovara za dobitnicom Nobelove nagrade jezidske aktivistkinje iz Iraka.
Objavljeno: 21. 07. 2019 - 10:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dok je Nadija Murad pričala o mrtvim roditeljima, Tramp je upitao: "Gdje su oni sada?"

Snimak njihovog kratkog razgovora ubrzo je postao viralan.

Nadija Murad je preživjela seksualno ropstvo Islamske države.

Islamski ekstremisti su je mučili i silovali, a nakon bjekstva iz zarobljeništva postala je lice kampanje za oslobađanje Jezida.

Murad je u svom obraćanju Trampu rekla da, uprkos tome što je ISIS otišao iz Iraka, kurdske i iračke vlasti još uvijek ratuju oko kontrole nad područjem gdje su živeli Jezidi i pozvala ga je da interveniše, prenosi Index.hr.

"Vi možete riješiti naš problem danas. Sada nema ISIS-a, ali mi se ne možemo vratiti jer se kurdska i iračka vlast međusobno bore oko toga ko će kontrolisati moje područje. I mi se ne možemo vratiti ako ne možemo da zaštitimo svoje dostojanstvo, svoje porodice", rekla je Murad.

"Ali ISIS je otišao", rekao je kratko Tramp.

Murad mu je rekla i da je ISIS ubio njenu mamu i šestoro braće.

Tramp je na to pitao: "Gdje su oni sada?" Murad je odgovorila: "Ubili su ih. Nalaze se u masovnim grobnicama u Sinjaru".

Ali, ni to nije bilo sve. Tramp je dobitnicu Nobelove nagrade pitao i zašto je dobila Nobelovu nagradu.

"Jer nakon što se ovo sve dogodilo nisam odustala. Pobrinula sam se da svi saznaju da je ISIS silovao na hiljade jezidskih žena. To je bio prvi put da je žena iz Iraka izašla i progovorila o tome šta se dogodilo.

Tramp je potom rekao: "Stvarno? To je prvi put?"

"To je prvi put", odgovorila je.

"Znači, ti si pobjegla?" rekao je Tramp.

Ona je odgovorila: "Da, ali ja još uvijek nemam svoju slobodu jer nijedan pripadnik ISIS nije došao pred sud", rekla je Murad.

 

Komentari: 10

Bau bau!

21. 07. 2019 - 12:07

Boze, sacuvaj! Je li ovaj pri svijesti, sto je ovo?
Mucni malo glavom

23. 07. 2019 - 19:00

Pitao je "gdje su oni?" misleci na ubice/teroriste. Trump nije bas neki prefinjeni elokventni govornik jer on izgleda praktikuje "sto na um to na drum". Da je on idiot kakvim ga Deep State bezuspjesno pokusava da prikaze narodu, njegova popularnost ne bi bila 54%. Obicni Amerikanci nijesu idioti nego dobro znaju da ih lazu i medijski kabal ne zna sto da radi pa gotovo svaki dan izlaze sa jos jednim idiotizmom. Mislite malo glavom i ne uzimajte zdravo za gotovo sto americka (ili bilo cija) stampa kaze narocito o Trumpu ili o globajj politici.
Mirko

21. 07. 2019 - 12:40

Ovaj g-din Tramp neki put me načinom logiciranja potsjeća na odgovore i saopštenja vrha DPS-a. Ono tipa "promašio temu".
Bodin

21. 07. 2019 - 14:26

Daj neki primjer kad vec kazes da te asocira na saopstenja DPS-a ja jos ne cuh nesto tako od njih a slicne retorike ima u opziciji.Slicne ali ne iste ipak je Trump unikat on mene podsjeca na onu djecurliju iz south parka sa svojim izvalama.
Putnik Namernik

21. 07. 2019 - 14:22

Pa to je i priroda tvitera. Totalno otuđenja komunikacija, a i gospodin Tramp ne pomaže mnogo ovde, verovatno ga ovo i ne interesuje. Nego što svi napadate Amere? Sami se borite blago meni...
roki

21. 07. 2019 - 14:41

Tipicno za drogirane ljude koji ne slusaju druge sta pricaju!
Bodin

21. 07. 2019 - 15:15

On bukvalno nije obracao paznju sta prica zatobi postavlja ta nenormalna pitanja.
Iza njega devastacija

21. 07. 2019 - 15:51

Ova osoba je lider ovog populistickog talasa sirom svijeta koji cine fasisti i krajnji desnicari, rasisti, lazovi, rusofili, ... Salvini, Le Pen Nigel Farage, ... Danas je Amerika zbog njega bez ijednog saveznika ...
KRAJ SVIJETA LOL

23. 07. 2019 - 19:03

Ajde ne pricaj glubosti i ne gutaj prezvakanu hranu serviranu od globalistickog kabala kojima su vitalni interes profit i totalna dominacija slobode misljenja i govora. Ovo je spinovano iz kurvinski izvuceno iz konteksta i to je svakome ko i malo misli ocigledno. Da je Trump idiot on ne bi bio uspjesan covjek i sigurno ne bi bio predsjednik Amerike.
Pisar

21. 07. 2019 - 18:04

Toliko je pun sebe da nije normalno.
Novi komentar