Glumica u intervjuu za Variety

Šeron Stoun: Trebalo mi je sedam godina da se oporavim od moždanog udara


Glumica Šeron Stoun u intervjuu za časopis Variety govorila je o tome koliko joj je bio težak oporavak nakon što je 2001. imala moždani udar.

Objavljeno: 21. 07. 2019 - 20:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navela je da joj je život visio o koncu jer se kasno javila u bolnicu.

"Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak. Meni je trebalo sedam godina''.

Šeron Stoun jedna je od najpoznatijih holivudskih glumica, a u martu ove godine proslavila je 61. rođendan. Među zvijezde ju je vinula uloga u erotskom trileru ''Niske strasti'' gdje joj je partner bio Majkl Daglas, a scena u kojoj glumica dok sjedi, prebacuje nogu preko noge, postala je kultna i jedan od simbola i tog filma i njene karijere.

Uprkos brojnim uspjesima, Šeron je prošla i kroz teška životna razdoblja. Jedno od njih bilo je nakon što je 2001. godine doživjela moždani udar. O tom periodu govorila je za Variety.

“Moja baka je imala moždani udar, moja majka je imala moždani udar i ja sam imala jak moždani udar sa devetodnevnim krvarenjem u mozgu, započela je svoju priču poznata glumica, koja je sada jedna od promoterki Inicijative za zdravlje mozga, kroz kampanju za žene.

Dala je i savjet svima: ako imate jaku glavobolju, morate odmah da odete u bolnicu.

"Ja nisam otišla u bolnicu odmah, već trećeg, četvrtog dana svog moždanog udara. Većina ljudi umre. Imala sam jedan odsto šanse da preživim do operacije", navela je, dodajući da ni sami doktori jedan period nisu mogli da prognoziraju da li će preživjeti.

Navela je da nije nailazila na dovoljno razumijevanja u periodu oporavka, a da joj nije bilo lako ni da se ponovo vrati na veliko platno i u žižu javnosti.

''Bila sam tretirana na brutalno neljubazan način. Kako od drugih žena u mom poslu, tako do sutkinje koja je odlučivala o starateljstvu nad mojom djecom. Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak. Meni je trebalo sedam godina'', rekla je glumica.

U vrijeme oporavka, Stoune je prolazila kroz razvod od tadašnjeg supruga, novinara Fila Bronštajna, a trudila se i da održi filmsku karijeru.

''Svim sam se silama trudila da zadržim starateljstvo nad sinovima, trudila sam se normalno da funkcionišem, da radim. Morala sam da se preselim. Izgubila sam sve, svoj status u Holivudu'', prisjeća se glumica.

Navodi kako je i danas zahvalna Bernaru Arnou za koga kaže da ju je spasio jer joj je tada ponudio ugovor sa Diorom.

Sebe je, osvrćući se na taj period, uporedila sa princezom Dajanom.

 ''I ona i ja smo bile popularne i slavne. Ona je umrla, ja sam imala moždani udar. I bile smo zaboravljene'', navela je Stoun.

Glumica kaže da pazi na izgled i na zdravlje.

 

Komentari: 1

čsaldkjfčlkj

24. 07. 2019 - 12:16

Moja ruža prelijepa :)
Novi komentar