Uprava za nekretnine

Dostupan e-Katastar, preuzmite sve evidencije i posjedovne listove sa interneta

Uprava za nekretnine saopštila je da je počelo korišćenje web aplikacije e-Katastar, sa novim servisima za direktno, on-line, preuzimanje zvaničnih dokumenata iz katastarskih evidencija - listova nepokretnosti/posjedovnih listova u formi elektronskog dokumenta.
Objavljeno: 23. 07. 2019 - 11:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ti dokumenti će imati istu pravnu valjanost kao i dokumenta koja se mogu dobiti na šalterima Područnih jedinica Uprave za nekretnine.

Prva faza implementacije Projekta e-Katastar realizovana je za potrebe korišćenje servisa od strane Notarskih kancelarija i Javnih izvršitelja, sa čime prestaje izdavanje listova nepokretnosti/posjedovnih listova navedenim korisnicima.

U narednom periodu, korišćenje ovog servisa biće omogućeno Državnim organima i organima Lokalne samouprave. Nove funkcionalnosti servisa e-Katastar će u velikoj mjeri uticati na ubrzanje i smanjenje broja procedura i očekujemo da će biti pozitivno prihvaćene od strane svih korisnika.

Povodom toga, Uprava za nekretnine je zakazala pres konferenciju za 25. jul u 10 časova na kojoj će govoriti čelni ljudi Uprave.

Komentari: 2

gost

24. 07. 2019 - 08:24

Javite ovo EPCG, jer na njihovim salterima i dalje traze posjedovni list uz ugovor o kupovini stana prilikom registracije brojila. I ne priznaju dokument sa sajta Uprave za nekretnine vec traze original sa pecatom ne stariji od 6 mjeseci. Kad ih pitam sto ce vam oba dokumenta i sto se sami ne uvjerite u posjedovni list na sajtu Uprave, oni kazu "takva je procedura"...
[email protected]

01. 11. 2019 - 14:17

bez teksta.
Novi komentar