Predsjednik SNP-a o opozicionom djelovanju u narednom period

Joković: Najjači u opoziciji da inicira jedinstvenu listu

Inicijativu o formiranju zajedničke opozicione liste za naredne parlamentarne izbore trebalo bi da pokrene najveći subjekt u opoziciji, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a, ne isključujući mogućnost ni formiranja dvije opozicione kolone, ako bude više političke volje za tu opciju.
Objavljeno: 24. 07. 2019 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, na pitanje da li misli da bi Demokratski front trebalo da pokrene inicijativu o jedinstvenoj opozicionoj listi, odgovorio „ili DF ili Demokrate, a može i bilo ko drugi“.

„Nije problem bilo ko da inicira ovu ideju, ali po logici stvari, trebalo bi da inicijativa krene od najvećih političkih opozicionih subjekata prema onima koji trenutno imaju manji rejting u biračkom tijelu. Niko ne bi trebalo da gleda u tome svoju korist, već mora da prevlada zajednički interes. Najmanje je bitno ko bi krenuo u tu priču, jer suština je u tome da je privedemo kraju“, istakao je Joković.

Na pitanje koliko je realno očekivati da međusobno podijeljena opozicija dogovori zajedničku predizbornu listu, Joković je kazao da je „sve moguće, kad se hoće“.

„Samo bi u to trebalo vjerovati“, kazao je on.

Na pitanje ima li potvrdu da sve opozicione partije to hoće i da misle kao on, Joković je odgovorio da to nije samo njegovo mišljenje, već najvećeg dijela opozicije.

„To je stav svakog iskrenog opozicionara koji nema nikakvu funkciju, ni sopstveni interes. Krećući se po Crnoj Gori, slušam sve naše birače koji govore - hajdemo zajedno na izbore, samo tako možemo postići rezultat“, istakao je Joković.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 3

Matija

24. 07. 2019 - 06:32

Jokovic nasao nacin kako da udje u parlament, svestan da Besicevo istrazivanje nije dovoljno, jer za cenzus, ipak trebaju glsovi.
Timel

24. 07. 2019 - 06:39

Čudno, zar SNP već nije u koaliciji ,,Da svako ima", a sad pominje novu. Ili te koalicije već nema.
Bivši član GO Snp-a

24. 07. 2019 - 08:59

Od rascjepa Dps-a učlanio sam se u Snp i prije neki dan napustio partiju povod za napustanje je bio jedini sto se Snp narodnim jezikom liže sa Dps-om! Primer Jokovic za 13 Jul kaze Snp nece prisustvovati svecanosti zbog odnosa prema crkvi ! Svi smo se obradovali kad posle 7 dana 20 jula podpredsjednik Snp , Dragoslav Scekic kod Duska Markovica a samo prije dva dana bivsi lider Snp-a i sadasnji poslanik Snp-a Srdjan Milic kod Šukovica na proslavu antene M ! I sad ti Jokovicu pozivas opoziciju na zajednicku listu da bi prosli jos jedan mandat nema vise Jokovicu Snp-u narod vise ne vjeruje !
Novi komentar