Advokat crnogorskog državljanina tvrdi da se samo jedna istraga vodi protiv njegovog klijenta

Radić: Deset svjedoka saslušano u istrazi protiv Vujačića

U istrazi falsifikovanja isprava protiv Podgoričanina Marijana Vujačića (34), u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu saslušano je deset svjedoka, kazao je za Pobjedu, jedan od njegovih branilaca, advokat Ognjen Radić.
Objavljeno: 24. 07. 2019 - 06:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

On navodi da su svjedoci uglavnom policijski službenici i osobe koje se bave izdavanjem nekretnina.

Advokat Radić je ustvrdio da se protiv Vujačića ne vodi nijedna druga istraga osim za falsifikovanje isprava, pa samim tim ni istraga za četiri ubistva.

„Od njega je trebalo da bude uzeta izjava na okolnosti falsifikovanih isprava, ali se on branio ćutanjem. Nijednom prilikom nijesu pomenuta četiri ubistva“ kazao je on.

Sa druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je odmah nakon hapšenja Vujačića 12. juna u Novom Sadu saopštilo da se sumnjiči zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića 2017. godine u Vranju, a nakon toga da se sumnjiči za još tri teška ubistva.

Osim za likvidaciju Cvetanovića, srpske vlasti Vujačića dovode u vezu sa ubistvom Podgoričana Veselina Kalezića i Mila Ilića i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Iz MUP-a Srbije tada je saopšteno i da je Vujačiću određen pritvor do 30 dana.

O optužbama na račun Vujačića obaviještena je i crnogorska policija, s obzirom na to da se radi o našem državljaninu i da su dvije likvidacije počinjene na crnogorskoj teritoriji.

Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje.

Najozloglašeniji među njima je zemunski klan, na čijem čelu je Beograđanin Luka Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića, kako bi osvetio likvidaciju njegovog brata Nikole.

Neposredno prije ubistva Jugoslava, njegov brat Saša Cvetanović je tokom suđenja tražio od srpskih vlasti da mu zaštite brata, jer je tvrdio da će biti ubijen.

Komentari: 0

Novi komentar