Uhapšen u Kamerunu

Podgoričanin osumnjičen da je ukrao dragulj vrijedan 800.000 dolara

Podgoričanin Dalibor Bulatović uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukraden nakit i dragulji čija vrijednost je procijenjena na oko 800.000 dolara. Crnogorske bezbjednosne službe, kako Dan saznaje, obaviještene su o hapšenju Bulatovića, koji je prema policijskim evidencijama nekada bio član ozloglašene kriminalne grupe Pink Panter.
Objavljeno: 24. 07. 2019 - 07:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pljačka u Kamerunu dogodila se ranije, a Bulatović je uhapšen tek nakon brojnih vještačenja kojima su utvrđeni identiteti osumnjičenih. Kod njega su tada pronađena dokumenta na ime Dalibor Bulatovića, koja su tamošnji istražitelji provjerili.

Uhapšeni ima kriminalni dosije. Ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika. Prema podacima crnogorskih bezbjednosnih službi, Bulatović je Podgoricu napustio 1996. godine.

Kriminalna grupa “Pink Panter” poznata je po razbojništvima koja su počinili u različitim zemaljama svijeta. Članovi ove ozloglašene bande potiču sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije. Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega članovi uigrane bande odnose plijen vrijedan po nekoliko desetina i stotina hiljada eura. Zbog toga se nakon počinjene pljačke odmah utvrđuje da li iza nje stoje pripadnici ove bande.

“Pink Panteri” su opljačkali više juvelirnica u Švajcarskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu… Po nekoliko maskiranih razbojnika naoružani bi utrčavali u ekskluzivne radnje. Dok jedan razbojnik drži na nišanu radnika, njegovi saučesnici unaprijed pripremljenim alatom lome vitrine.

Kako duže vrijeme osmatraju juvelirnicu, razbojnici ciljano idu na najskuplji nakin i dragulje, tako da posao obavljaju u veoma kratkom periodu. Većina njihovih razbojništava ostala je nerasvijetljena budući da nijesu ostavljali tragove na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

Komentari: 2

Ne ponovilo se

24. 07. 2019 - 09:55

Tipičan primjer jednog Podgoričanina , cijeli život na račun drugog živjeti
Rogamski

24. 07. 2019 - 11:22

Hmmm...i to zvuci bolje nego da zivis tudje zivote po portalima!
Novi komentar