Održana Sjednica Upravnog odbora Komore investicionog foruma

Region ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere

Predsjednici komora članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana održali su u Podgorici desetu sjednicu Upravnog odbora na kojoj je razgovarano o aktuelnim pitanjima od značaja za dalji rad i funkcionisanje ove regionalne asocijacije, navodi se u saopštenju Privredne komore Crne Gore (PKCG).
Objavljeno: 24. 07. 2019 - 10:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjednicu je vodio predsjednik Upravnog odbora Marko Čadež, a u njenom radu, u ime Privredne komore Crne Gore, učestvovali su predsjednik Vlastimir Golubović i nacionalni koordinator KIF-a Balša Ćulafić.

„Upravni odbor je izrazio zabrinutost zbog činjenice što region ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere. Nažalost, politička situacija na Zapadnom Balkanu ne dozvoljava poslovnoj zajednici napredak i željno očekivano kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi doprinio konkurentnosti preduzeća“, kazali su iz PKCG.

Komorski investicioni forum i njegove članice - privredne komore nastavljaju sa aktivnostima ostajući, kako kažu, na putu realizacije ciljeva i projekata od kojih će benefite imati upravo poslovna zajednica.

Ističu da će u narednom periodu prioriteti KIF-a biće kreiranje paketa proizvoda i usluga koje će biti koncipirane na način da kompanije u njima prepoznaju svoj interes, a Komorski investicioni forum kao pouzdanog partnera.

„Između ostalog, u planu je formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje saradnje sa relevantnim institucijama i organizacijama, kako u regionu, tako i u Evropskoj uniji ali i drugim tržištima. Da je KIF na dobrom putu potvrđuje i činjenica da je partner EBRD-u, Evropskoj komisiji, RCC-u CEFTA Sekretarijati, GIZ-u, ADA-i, te partnerskim komorama WKO-u i DIHK-u“, stoji u saopštenju.

Sjednici Upravnog odbora prethodio je sastanak mreže nacionalnih koordinatora Komorskog investicionog foruma, kao i sa predstavnicima CEFTA Sekretarijata, te GIZ-a.

„Upravni odbor pozdravlja početak zajedničkog upravljanja graničnim prelazom Tabanovci-Preševo između Republike Srbije i Sjeverne Makedonije 1. avgusta, što će u velikoj mjeri doprinjeti bržem protoku ljudi i robe, te izražava nadu da će isti projekat biti realizovan i u ostalim ekonomijama regiona. Takođe je najavljeno učešće predsjednika komora članica KIF-a na predstojećoj konferenciji „Izazovi izvoza“ koja se održava 29. avgusta u Sarajevu u okviru projekta „100 najvećih“, kao i gala ceremoniji dodjele priznanja „100 najvećih“ 18. septembra takođe u Sarajevu“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar