Potpredsjednica Sanja Ćalasan

Nikola Tripković na čelu Američke privredne komore

Nikola Tripković izabran je jednoglasno za predsjednika Američke privredne komore. Tripković će preuzeti funkciju koju je do sada obavljala Katarina Bulatović, izvršna direktorica kompanije Deloitte, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.
Objavljeno: 25. 07. 2019 - 09:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nikola Tripković je izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora od 2015. godine. Iza njega je 13 godina iskustva u FMCG (Fast Moving Consumer Goods) industriji, kao i industriji robe široke potrošnje na različitim pozicijama unutar kompanije na tržistu Crne Gore, ali i regiona.

Tripković je u prethodnom periodu bio angažovan kao član Upravnog odbora AmCham-a.

U skladu sa statutom Američke privredne komoreTripković će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i predstavljati je u spoljnim odnosima.

Takođe, raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora, tako da je za potpredsjednicu izabrana Sanja Ćalasan (Pivara “Trebjesa”), za  sekretara-blagajnika Branko Mitrović (Telenor Crna Gora), dok su za guvernere bez portfelja izabrani: Mladen Grgić (RE/MAX Montenegro), Nebojša Šćekić (Sava osiguranje), Predrag Lešić (doMEn), Kristof Šon (Addiko Banka).

Američka privredna komora u Crnoj Gori, kao dio globalne AmCham mreže, ima za cilj da bude jedan od vodećih promotera biznisa u Crnoj Gori. 

Komora je već 11 godina posvećena unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Komentari: 0

Novi komentar