Reagovanje Džudo saveza Crne Gore

Navodi Srđana Mrvaljevića su upućeni samo kako bi obmanuli javnost

Nakon što smo čuli niz besmislenih izjava intersne grupacije, kojima  je Ministarstvo sporta i mladih nezakonito i preko noći izdalo rješenje za jednokratnu upotrebu, a koje je formalno pravno, nakon presude Upravnog suda kojom se poništava rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore, postalo ništavno - reaguju iz Džudo saveza Crne Gore.
Objavljeno: 25. 07. 2019 - 13:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Ta neformalna intersna grupacija, u želji da ospori rad i rezultate Džudo saveza Crne Gore koji ima skoro 60 godina dugu tradiciju, navodi niz besmislenih tvrdnji, pa čak komentarišu i dovode u pitanje presudu Upravnog suda, koja je  obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, tj da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez u džudo sportu.

Navodi Srdjana Mrvaljevića, (takmičara koji u ubjedjenju da obavlja funkciju sportskog direktora, selektora itd) da se čudi što Upravni sud nije vodio računa o nezakonitom radu Džudo saveza Crne Gore, su proizvoljne izjave koje imaju samo jedan cilj a to je, po njegovoj ustaljenoj praksi, obmanjivanje i dezinformisanje javnosti. Što se tiče izjave u kojoj ovaj takmičar pominje navodne finansijske malverzacije u savezu, isti će imati priliku da iznese sve činjenice sa kojima raspolaže u postupku, koji će savez pokrenuti po tom pitanju'', navodi se u reagovanju.

Kako dodaju, vezano za izjave kojima se iznosi da je Upravni sud pod prinudom donio presudu kojom je poništio rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore, pozivaju nadležno državno tužilaštvo da sprovede postupak i ispita ko je i kakvu prinudu vršio na Upravni sud da donese meritornu presudu. 

''Na kraju moramo da iznesemo da polemiku sa ovom ineresnom grupacijom  oko legitimnosti, Džudo savez Crne Gore nije ni započeo niti će je nastavljati, iz prostog razloga  jer je legitimnost saveza uređena Zakonom'', zaključuje se u reagovanju.
 

Komentari: 0

Novi komentar